
"És un luxe poder accedir a un líder espiritual d'aquestes dimensions. Abraçar-la, estar prop d'ella, escoltar-la, et dóna molta pau interna. Et canvia la vida, perquè l'efecte del contacte et dura mesos". El Sergio Garcia és canari, i aquesta setmana l'ha passada a Granollers perquè és un dels 700 incondicionals que han fet de voluntari en la quarta visita de la mestra hinduista Mata Armitanandamayi, coneguda com a Amma, al Palau d'Esports de la capital vallesana. La característica que ha fet especialment popular Amma són les seves abraçades, un vehicle per transmetre pau, harmonia, amor i compassió, que són l'essència de les seves ensenyances i la seva obra social. I un vehicle d'èxit. D'aquí que hagi abraçat a més de 33 milions de persones de tots els continents, i que a Granollers, en tres dies (aquest divendres és l'últim) aplegui unes 25.000 persones, disposades a fer fins a cinc hores de cua.
"Quan l'Amma està aquí, jo veig Granollers més alegre", remata el Sergio, que no s'ha perdut cap de les cites a la capital del Vallès Oriental, única parada d'Amma a tot l'Estat espanyol dins la seva immensa gira europea. Entre els voluntaris que s'encarreguen tant de fer el dinar com de la seguretat, la neteja i els estands informatius, hi ha gent de mig. A cada parada, a més de les abraçades, hi ha meditació, xerrades i actuacions musicals. Tot gratis. I desenes de paradetes amb productes relacionats amb la mahatma de l'Índia i la seva tasca, que juntament amb les donacions serveixen per finançar l'ONG Embracing the World i tota la seva obra humanitària, que ha permès construir una xarxa d'escoles, centres sanitaris i habitatges per als necessitats.
Gent de tot l'Estat espanyol
Amma, que acaba de complir 60 anys, rebutja parlar de lideratge religiós en la seva persona. "M'he lliurat al món fa temps. Sóc el que cada persona desitja veure en mi", diu. I quan se li pregunta per les seves creences en alguna divinitat respon que el seu Déu "són aquestes persones d'aquí. Les estimo i estic aquí per elles". I elles, vingudes d'arreu de Catalunya i Espanya, han omplert a vessar el Palau d'Esports. La família Fernández ve d'Almeria al complet: germans, cunyats, nebots... Han anat fa poc a l'Índia (com bastants dels presents al parquet del Palau) i repeteixen experiència a Granollers. Acaben d'abraçar l'Amma, i una de les germanes, embarassada, està especialment emocionada. "M'ha tocat la panxa i el nen s'ha mogut seguint la seva mà", explica. Un altres dels familiars afegeix que la mahatma de l'Índia "et dóna pau interior, et recorda qui ets i et connecta amb la resta de persones".
L'Elena, la Carme i la Lídia han fet menys quilòmetres: venen de Torelló (Osona) i de Manresa (Bages). És el seu tercer any a Granollers. "És tot molt emotiu. No només l'abraçada, sinó tot el ritual. La sensació és de pau, de tranquil·litat, d'expansió", sentencien. El Dusan es servi, viu a Londres i passa una temporada a Barcelona. I aquest divendres ha dedicat tot el matí a esperar l'abraçada de l'Amma; encara no li ha tocat. "M'han comentat que és una experiència que s'ha de viure, però no espero res concret. Ja veurem", apunta. El Carlos, un jove barceloní, també és novell, però acaba d'abraçar l'Amma per primera vegada. "M'agrada l'amor incondicional que transmet, el que diu en els seus ensenyaments. Li dóna igual a qui estigui abraçant, notes aquest amor que et reconforta", destaca. Ja s'ha comprat dos dels llibres de la mestra hinduista.
