Llum verda al Projecte d'Integració de la Formació Professional de Granollers

Publicat el 28 de març de 2007 a les 08:00
La Generalitat i l'Ajuntament de Granollers donen llum verda al Projecte d'Integració de la Formació Professional de Granollers. S'ha constituït la Comissió de Seguiment del Projecte d'Integració de la Formació Professional de Granollers que està composada per la Unió Empresarial Intersectorial del Vallès Oriental, PIMEC, CCOO, UGT, la Cambra de Comerç, l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. També formen part del projecte FAEVO i les Associacions de Comerciants de Granollers i el CTUG (Centre Tecnològic i Universitari de Granollers).
El Projecte d'Integració, en què participaran activament l'IES Carles Vallbona, on s'ubica la seu del projecte, i l'IES Escola del Treball, neix amb vocació de "campus obert", donarà serveis, de forma preferent, al sector socioeconòmic de Serveis a les Empreses, més concretament a la seva internacionalització i al comerç. Posteriorment, s'ampliarà a altres àmbits professionals relacionats amb les activitats econòmiques relacionades amb els Servei a les Empreses.
L'objectiu principal d'aquest projecte és integrar els tres subsistemes de formació professional (ocupacional , contínua i específica ) per donar resposta de manera conjunta i global a les necessitats de qualificació professional del sector de Serveis a les Empreses, a la seva internacionalització i al comerç.
A més, es desplegaran dispositius per reconèixer i acreditar l'experiència laboral de les persones interessades, s'oferiran serveis d'informació i orientació professional i es potenciarà la col·laboració amb les empreses del sector per desenvolupar accions d'innovació i transferència tecnològica i de coneixement.
El Projecte d'Integració va adreçat a estudiants i treballadors en actiu o en recerca de feina, com també a empreses, entitats i organitzacions relacionades amb el sector de Serveis a les Empreses.
L'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana, signat el febrer de 2005, recull que la formació professional és una condició bàsica de la competitivitat de l'economia i, en aquest sentit, assenyala la necessitat de comptar amb instruments que integrin i potenciïn el sistema de la formació professional al nostre país.
Les funcions que desenvoluparà la Comissió de Seguiment del Projecte d'Integració seran :
Analitzar les necessitats de formació i qualificació professional dels centres de treball i de les persones Planificar l'oferta de serveis necessaris per donar resposta suficient i de qualitat a les necessitats detectades.
Acordar amb el conjunt de les entitats i organitzacions el desplegament de la planificació de l'oferta de serveis
Coordinar el desenvolupament de les actuacions
Avaluar els processos desenvolupats i els resultats obtinguts i impulsar millores que garanteixin l'eficàcia, l'eficiència i la qualitat dels serveis realitzats a les empreses i les persones.