Tot i que la contractació temporal ha disminuït en 1.362 contractes (-4,33%), cal destacar que la contractació indefinida a la nostra comarca ha augmentat en 394 contractes respecte a l'any 2006, la qual cosa ha suposat una variació del 8,33%.
Els tres mercats de treball de la comarca han viscut diferents tendències:
el Baix Montseny ha registrat un augment destacat de la contractació en aquest segon trimestre (221 contractes més, ? 13,23%), mentre que el mercat de treball de Granollers i el Baix Vallès han registrat descensos en la contractació (-3,83% i -2,63% respectivament). També és el Baix Montseny el que compta amb un major percentatge de contractació indefinida, que supera la mitjana de la resta d'àmbits territorials (18,55% de contractes indefinits).
El descens de la contractació ha afectat, principalment, el col·lectiu de dones, amb una variació del -3,00%, enfront del -2,39% del col·lectiu d' homes, que és el que té, en termes absoluts, més contractes signats. Així doncs, tenint en compte que el trimestre anterior es va registrar un augment de contractació que va beneficiar especialment el col·lectiu d'homes i que, en el descens d'aquest trimestre, el grup més perjudicat és el de les dones, es pot comprovar com aquest col·lectiu és el que encara compta amb dificultats per incorporar-se al mercat de treball.
Per grups d'edat, ha augmentat la contractació en el col·lectiu de persones de més de 30 anys, mentre que els col·lectius més joves són els que s'han vist més perjudicats per aquest descens de contractació, sobretot el grup de joves d'entre 20 i 25 anys (844 contractes menys, ?10,89%). Pel que fa a la durada dels contractes, es constata que hi ha hagut un descens important dels contractes de menys d'un mes (1.439 contractes menys, ?14,36%), i que han augmentat els contractes de durada indeterminada i els indefinits, (469 i 394 contractes més, respectivament).
Si ho analitzem per grans sectors productius, aquest descens ha afectat els sectors serveis, construcció i agricultura (que en termes relatius ha estat el sector més perjudicat), mentre que la indústria ha registrat un augment de la contractació, amb una variació de 3,94%. Igual que en trimestres anteriors, la contractació de mà d'obra amb uns nivells de qualificació mitjans i baixos predomina sobre la contractació dels altres nivells de titulació. El col·lectiu que ha registrat un descens més significatiu de la seva contractació ha estat el d'estudis primaris incomplets (510 contractes menys, ? 19,12%), mentre que els de formació professional han registrat un augment de la contractació. Pel que fa al tipus d'ocupació, el grup més afectat ha estat el dels treballadors no qualificats, mentre que els contractes a operadors d'instal·lacions i maquinària, i muntadors han augmentat de manera destacada (? 785). Finalment, tal com va passar el trimestre anterior, les empreses d'entre 5.001 i 10.000 treballadors són les que han registrat un major increment en el nombre de contractes, tant en termes absoluts (? 1.019) com relatius (? 31,29%). D'altra banda, s'ha registrat una reducció dels contractes en el grup d'empreses d'entre 1.001 a 5.000 treballadors (? 2.397, -30,34%).
Si analitzem la contractació per municipis, aquest trimestre en general hi ha hagut una variació molt dispersa, ja que trobem importants augments i descensos en municipis dels tres mercats de treball. Cal dir, però, que els principals augments des del punt de vista relatiu s'han centrat en el mercat de treball del Baix Montseny, que és el que, en el seu conjunt, ha viscut una evolució positiva respecte al 2006. Els principals augments, en termes absoluts, els trobem a Santa Maria de Palautordera (? 213), les Franqueses del Vallès (?203) i Martorelles (?180). D'altra banda, els descensos de contractació absoluts més destacats són els de Granollers (?1.044), Vilanova del Vallès (?387) i Montornès del Vallès (?277).