
L'equip de govern de Mollet del Vallès considera que incloure la zona industrial i de serveis de la Farinera a la trama urbana consolidada de la ciutat és "imprescindible" per créixer econòmicament, sobretot en temps de crisi. Per això aquest dilluns, i en el marc de les valoracions de les comissions del Pla Estratègic, l'alcalde Josep Monràs (PSC) ha reclamat per enèsima vegada a la Generalitat que la Farinera passi a ser part de la trama urbana i que, en conseqüència, sigui el consistori l'encarregat de decidir que es pot construir i que no en aquesta part de la ciutat.
Monràs ha declarat que "l'espai de la Farinera està preparat per acollir activitat comercial i de serveis, imprescindibles per al desenvolupament de la ciutat. Només cal que sigui inclòs en la trama urbana consolidada de la ciutat". En aquest sentit, cal recordar que l'Ajuntament de Mollet ha presentat un recurs contenciós administratiu per tal de solucionar el problema. I és que el gener del 2011 el Departament de Política Territorial va decidir excloure la Farinera de la trama urbana consolidada de Mollet perquè considera que és una zona industrial, sense teixit residencial i separada del nucli urbà per la via del tren. L'Ajuntament, en canvi, destaca que al costat de la via del tren que hi ha la Farinera hi viu el 40 per cent de la població de Mollet i que la qualificació urbanística està en transformació.
La necessitat de nous negocis
Sigui com sigui, i amb la Farinera com a protagonista, Monràs, el regidor de Promoció Econòmica, Antonio Felices, i el director del Pla Estratègic, Raúl D. González, han fet balanç de la primera fase del Pla Estratègic i de les seves quatres comissions d'impuls, que tenen com a finalitat fer el seguiment dels grans objectius de ciutat i plantejar-ne de nous. Les reunions de les comissions, formades per persones del territori que representen els diferents àmbits de la societat i representants del govern de la ciutat, han valorat la feina feta i han marcat les línies d'actuació a seguir durant la segona fase del Pla Estratègic.
Una de les comissions ha destacat els esforços que s'han portat a terme per posicionar Mollet com un espai de referència econòmica i en l'àmbit de serveis a la salut. En aquest sentit, s'ha destacat la construcció del nou hospital i una bona xarxa de serveis en cooperació amb els municipis i les institucions de l'entorn. La comissió també ha considerat la necessitat d'incorporar a la ciutat més botigues de referència. En aquest sentit, Monràs ha volgut deixar constància que "les persones que tenen locals per llogar han de facilitar l’obertura de nous negocis".
A més, una altre comissió ha destacat la necessitat d'innovar per transformar urbanísticament la ciutat incorporant elements socials i econòmics que aprofitin la potencialitat d'una ciutat metropolitana amb una bona xarxa d'infraestructures, meitat urbana, meitat rural. Finalment, també s'ha apuntat la necessitat d'avançar en l'àmbit tecnològic. Pel que fa a cooperació i desenvolupament, s'ha destacat la feina feta per aconseguir la línia R8 a Martorell. També s'ha destacat la creació del Consorci de Televisió Vallès Visió com a exemple de mancomunació de serveis entre municipis, i el projecte de la B-30 com a potencial econòmic de desenvolupament en els àmbits de la universitat i la indústria.