Mollet és un dels quatre municipis catalans que participa en una Iniciativa Comunitària del Fons Social Europeu, l'EQUAL II. Aquest programa té per objectiu experimentar un nou model d'intervenció per a la inclusió social dels col·lectius amb més dificultat d'accés al mercat de treball, a través del foment de l'economia social i solidària i la igualtat d'oportunitats.
Aquest projecte anomenat Tesis (Territoris Emprenedors per l'Economia Social i Solidaria) té cinc línies d'actuació:
·Treballar en xarxa per a la creació d'empresa de l'economia social i solidària
·Fomentar l'esperit emprenedor en nous filons d'ocupació, serveis de proximitat i fent emergir l'activitat econòmica irregular
·Promoure el sector de l'economia social i solidària per afavorir la inclusió laboral dels col·lectius menys afavorits
·Millorar la qualificació del conjunt de professionals, equips tècnics i entitats dedicades a la creació d'empresa, especialitzant-los en l'empresa de l'economia social i les d'inserció
·Crear i consolidar noves formes de finançament per a la creació i desenvolupament d'iniciatives empresarials socialment compromeses
El compromís de l'Ajuntament de Mollet a través d'EMFO és que fins l'any 2007 s'ha de promoure la creació d'un mínim de nou empreses d'economia social i solidaria. Alhora assessorar i formar un col·lectiu de 139 persones.
La participació de Mollet en aquest projecte és de 117.832 €, la meitat dels quals estan cofinançats pel Fons Social Europeu.
Entitats participants del projecte: Ajuntament de Mollet, a través de l'Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l'Ocupació SL (EMFO), Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, el de Granollers, el de Lleida, la Direcció General d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Un Sol Món de Caixa de Catalunya i amb diferents entitats d'economia social i solidària com ara l'Associació Catalana d'Empreses d'Inserció, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Federació de Societats Laborals de Catalunya.
Des del Servei d'Iniciatives Empresarials d'EMFO, es dóna suport a tot aquell emprenedor que té una idea de negoci i vol posar-la en marxa. Són moltes les persones amb capacitat i esperit emprenedor que busquen materialitzar les seves idees empresarials a través de la creació de la seva pròpia empresa i la generació d'activitat. Malgrat tot, la posada en marxa i sobretot la seva consolidació, comporten serioses dificultats sobretot a causa de factors externs, com ara el finançament, la competència, el mercat... però a vegades també estan associades a factors interns de la persona promotora, com ara els estudis, l'experiència... Amb el projecte TESIS, el què es pretén és donar un suport més autoritzat cap a aquestes persones que per la seva situació personal tinguin més dificultats d'accés al mercat de treball, i que per motius personals els costi més posar en marxa el negoci.

ARA A PORTADA
Publicat el 14 de juliol de 2005 a les 18:01
Et pot interessar
-
Societat Berta García, una de les millors notes de la selectivitat: «És important estudiar però també descansar»
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar