
Ingredients:
Per al pa de pessic:
150 grams de xocolata negra 60%
3 ous
120 grams de sucre
100 grams de mantega en pomada
75 grams de farina tamisada
1 culleradeta de cafè de llevat en pols
Per al farcit:
6 cullerades soperes de melmelada de maduixes aromatitzada al perfum de roses
Per a la cobertura de ganache:
100 grams de xocolata negra
100 ml. de nata liquida 35% MG
Per a la decoració:
Xocolata en pols
5-6 maduixes laminades
Unes fulles de menta fresca
Elaboració:
Per al pa de pessic:
Preescalfeu el forn a 160ºC. Trossegeu la xocolata i foneu-la al bany maria o al microones. Poseu els rovells en un bol amb el sucre, reservant les clares, i bateu-ho tot fins que la barreja adquireixi una tonalitat blanca. Afegiu-hi la mantega sense parar de batre, incorporeu la xocolata fosa i barregeu fins obtenir una crema uniforme. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a la crema, movent de dalt a baix. Aboqueu poc a poc la farina tamisada amb el llevat i continueu barrejant de la mateixa manera, sense batre. Engreixeu un motlle d'uns 18 centímetres de diàmetre i ompliu-lo amb la barreja. Poseu al forn a 160ºC durant 25 minuts, baixeu la temperatura a 120ºC i continueu uns 5 o 10 minuts més.
Per a la ganache:
Escalfeu la nata en un cassó fins que comenci a bullir per la vora. Retireu-ho del foc i afegiu la xocolata. Deixeu-ho uns minuts fins que la xocolata es fongui, bateu bé i aboqueu la barreja en un bol. Refredeu entre 15 i 45 minuts a la nevera, fins que la barreja agafi consistència.
Muntatge del pastís:
Un cop fred el pa de pessic, procedireu al farciment, fent un tall horitzontal, per la meitat del pastís, i procediu a repartir la melmelada de maduixa, estenent-la uniformement. Torneu a cobrir amb el pa de pessic restant, i procediu a cobrir-lo amb la ganache ja freda, i allisant-la el màxim possible. Per acabar, empolvoreu generosament amb el cacau en pols, i decoreu amb les maduixes tallades en làmines i les fulles de menta. I ja es pot servir.
Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible
