Patates violetes amb fulles de bacallà a la crema d'all

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 02 de desembre de 2016 a les 21:19
Actualitzat el 02 de desembre de 2016 a les 21:31
Ingredients per a dos persones:

4 patates violetes
2 trossos de llom de bacallà, mida a gust del consumidor
Oli d’oliva verge extra
300 ml. d’oli de gira-sol per confitar el bacallà
1 fulla de llorer
4 grans d’all
125 ml. llet
Sal i pebre negre en gra per a moldre
 
Preparació:

Preescalfeu el forn a uns 180º C, emboliqueu les patates lleugerament pintades amb una gota d’oli en paper d’alumini i poseu-les en una safata al forn durant uns 35-40 minuts (aquestes patates acostumen a ser petites i la cocció és més curta que els altres tipus), comproveu fins que siguin completament cuites, traieu les patates del forn i deixeu-les refredar una mica per poder pelar-les correctament.

Un cop pelades poseu-les dins del morter i xafeu-les amb una forquilla, poseu sal i pebre i un bon raig d’oli extra verge i remeneu fins barrejar-ho bé. Reserveu.

Peleu els alls i blanquegeu-los amb aigua bullint. Canvieu l’aigua un parell de vegades, submergiu-los uns deu segons abans de que arribi a bullir i repetiu l’operació. En un cassó amb la llet coureu els alls i quant s’estovin, els tritureu i salpebreu. Reserveu. 

Poseu en un cassó l’oli de gira-sol i la fulla de llorer. Escalfeu l’oli fins que comenci a bullir, espereu uns 2 minuts (i ja haurà assolit la temperatura de 100-120ºC) i introduïu els lloms de bacallà. Baixeu la temperatura i manteniu-ho a foc baix (el correcte son uns 80º C). Confiteu el bacallà durant uns 10 minuts, segons mida de les peces. Retireu-lo del foc i deixeu-lo en el mateix cassó, per tal de que no es refredi.

A la presentació la hem fet per un aperitiu però també es pot fer com a plat.
Escalfeu la patata violeta al micro, i poseu un llit de crema d’all al fons del plat, feu unes canelles amb la patata les poseu per sobre de la crema, les coroneu amb el bacallà desfullat i tapeu amb més crema d’all.