Pollastre al forn amb prunes i pinyons

Cada dissabte, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 14 d’abril de 2012 a les 00:01


Ingredients per a 4 persones:
Un pollastre sencer i net a mida del gust dels comensals
1/2 dotzena de prunes seques 
Un grapat de pinyons
3 o 4 cebetes de platillo
Sal i pebre negre
Oli d’oliva
¼ de litre aprox. de vi blanc bo

Preparació:
Agafeu el pollastre sencer net i el salpebreu generosament per dins i per fora. Poseu-li a dins les prunes, els pinyons i les cebetes de platillo. Tot seguit el poseu en una plata amb un bon raig d’oli i l’introduïu al forn a uns 150ºC durant trenta o quaranta-cinc minuts. El temps de cocció dependrà de la mida de la peça.

Passat aquest temps incorporeu-li el vi blanc i deixeu reposar el pollastre dins del forn per reduir el vi. De tant en tant, cal que el torneu a regar, amb l’ajut d’una cullera, amb el propi líquid de la safata. Feu-ho tant per dins com per fora i aneu comprovant la cocció fins que estigui cuit. 

Quan ja estigui al punt desitjat, retireu el pollastre del forn i ja el podreu servir. Aquest plat és ideal pels dinars i sopars familiars. Si ho volem el podem acompanyar amb patates i ceba cuita o servir-lo sol.