Presentació de la 8a edició de la Beca Maria Gaja

Publicat el 20 d’abril de 2006 a les 11:17
Avui dijous, 20 d'abril, a les 19 h i a la sala d'actes del Museu de
Granollers, tindrà lloc la presentació de la nova edició de la Beca Maria Gaja a projectes didàctics en valors cívics, un acte que organitzen el Consell Escolar Municipal i l'Ajuntament de Granollers. La conferència d'aquest acte públic serà a càrrec del catedràtic de batxillerat i filòsof José Antonio Marina, sota el títol Aprendre a conviure, amb la qual s'iniciarà el cicle de conferències La ciutat, subjecte educatiu de la segona fase del Projecte Educatiu de Granollers (PEG). Una fase programada entre els mesos de febrer i maig d'aquest any per completar la definició d'un model de ciutat basat en valors educatius i de responsabilitat compartida, iniciada l'any 2002.

En aquesta ocasió, els interessats en la Beca Maria Gaja hauran de
presentar el guió del seu projecte entre els dies 12 i 16 de juny, a la
Secretaria del Consell Escolar Municipal (c. del Portalet, 4, 4a planta).
Un jurat presidit per la mestra Maria Gaja decidirà el guanyador de la
beca, que es farà públic el 28 de setembre. Aquesta beca, que arriba a la vuitena edició, es va crear l'any 1999 i està adreçada tant a ensenyants com a ciutadans i ciutadanes de Granollers. Per optar-hi, només cal que formin part d'una institució o entitat legalment establerta i que pretenguin desenvolupar un projecte educatiu dins la seva institució. La Beca Maria Gaja l'atorguen el Consell Municipal Escolar de Granollers i l'Ajuntament i està dotada amb 3.600 euros, per a un únic projecte educatiu, que ha de ser innovador i amb valors cívics i democràtics emmarcats en el coneixement i el respecte per l'entorn.

José Antonio Marina ha dedicat gran part de la seva tasca investigadora a
l'estudi de la intel·ligència, especialment als mecanismes de la
creativitat artística, científica, tecnològica i econòmica. Ha elaborat una
teoria de la intel·ligència que inicia amb neurologia i acaba amb ètica.
Manté una presència assídua en els mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió) i imparteix nombroses conferències i cursos en congressos i universitats.
Les seves darreres publicacions tracten de la intel·ligència de les
organitzacions i de les estructures polítiques.
Les seves obres estan traduïdes a l'alemany, francès, italià, portuguès i
català i ha rebut nombrosos premis: Premi Anagrama d'assaig, Premi Nacional d'assaig, Premi al millor llibre de l'any de la revista ELLE, Premi de periodisme Andrés Ferret, Premi Juan de Borbón al millor llibre de l'any, Premi d'economia DMR i Premi Giner de los Rios d'innovació educativa.