Els egarencs exploren les opcions de negoci al Perú

Publicat el 11 d’abril de 2014 a les 07:32
 Foto: Cambra de Comerç

Gran estabilitat macroeconòmica, risc país molt baix, mà d’obra qualificada tot i els baixos costos laborals i una legislació favorable a la inversió estrangera són algunes de les característiques que defineixen el Perú com un dels mercats amb més oportunitats de negoci. Així es desprèn de la sessió informativa que es va celebrar dimecres a la tarda a la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

La sessió, que va ser presentada per Iolanda Pujol, responsable de Comerç Internacional de la Cambra, va anar a càrrec de Raúl Fernández, analista de mercat de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa al Perú que va exposar la situació actual del país i les oportunitats de negoci que presenta per a les empreses. També va comptar amb la participació de Núria Hervàs, responsable de Comerç Exterior de la Direcció Territorial de Catalunya de BBVA, que va explicar els trets principals de l’operativa financera del Perú, el risc país i les seves cobertures i els diferents instruments que cobreixen el risc comercial, així com les fórmules de finançament internacional. Per la seva part, Jordi Gallardo, responsable d’Amèrica de Circutor, va presentar l’experiència de l’empresa al mercat peruà.

El mercat peruà ofereix oportunitats de negoci principalment en el sector agroalimentari, envàs i embalatge, productes siderúrgics, equipament i maquinària per a la construcció, equipament per a la mineria, electrònica i informàtica, maquinària tèxtil, maquinària agrícola i la tecnologia industrial. La riquesa en recursos naturals al Perú genera un alt potencial de desenvolupament en sectors que ofereixen grans oportunitats d’inversió. En aquest sentit, destaquen la producció d’aliments, el sector energètic, la indústria forestal, el turisme, el sector petroquímic, així com l’agroindustrial, la construcció en empreses mineres i infraestructures, el sector de la tecnologia de la informació amb inversions en manufactures, immobiliàries i empreses de serveis, entre altres.

Per la seva part, Jordi Gallardo de Circutor, va presentar les fases per les quals la companyia ha experimentat la seva presència a Perú, utilitzant la figura del distribuïdor/importador en l’inici per passar a crear una filial després de desenvolupar un estudi de mercat en profunditat i definir un model de negoci que els ha permès “pilotar” el mercat amb la gestió al capdavant d’un directiu desplaçat des de la matriu catalana conjuntament amb un directiu local. Per a Circutor, el mercat peruà ha experimentat un creixement sostingut en els darrers anys amb un sector industrial en expansió, amb poques barreres tècniques i aranzelàries, un nivell de preus de mercat assumible i on el producte europeu es considera ben valorat.