Així serà el nou carrer que es crearà al centre de Terrassa

S’enderrocaran dos edificis i es connectarà el carrer de Sant Pere amb el passatge de Tete Montoliu

Nou vial entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu de Terrassa.
Nou vial entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu de Terrassa. | Aj. Terrassa
A.M
28 de març del 2023
Terrassa tindrà un nou vial per a vianants entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu, al centre de la ciutat. Després de l'aprovació inicial el passat mes de juliol, aquest mes de març s'ha aprovat, de forma definitiva, per la Junta de Govern local. 

Així doncs, la connexió, que comportarà una ampliació de l’illa de vianants, es farà a través de les parcel·les situades als números 23-25 del carrer de Sant Pere i es desenvoluparà en una única fase. El pressupost de les obres és 500.00 euros i el termini d’execució previst, de sis mesos.

Les obres consistiran a enderrocar els dos edificis, que ja estan molt degradats, i a fer els treballs d’urbanització, així com col·locar mobiliari urbà, plantar l’arbrat previst, fer noves xarxes de serveis de sanejament, abastament d’aigües, d’enllumenat públic, d’electricitat i d’una nova xarxa de reg.


 

Nou carrer al centre de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa

La creació d’aquest nou vial contribuirà a millorar la connectivitat amb els equipaments que hi ha al voltant del passatge de Tete Montoliu, com el Teatre Alegria, la Nova Jazz Cava, la plaça de l’Ajuntament, la plaça Didó, l’Institut del Teatre, la Sala Muncunill, o el mateix edifici de l’Ajuntament. 

La superfície del projecte d’urbanització on s’actuarà és de 293 m2, dels quals 87 m2 corresponen a zones verdes que contribuiran a naturalitzar aquest espai urbà. Pel que fa al desnivell que hi haurà entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu es resoldrà amb la construcció d’una escala i un ascensor, que formarà part del projecte d’edificació.