
L'Ajuntament de Terrassa i el Col·legi d'Advocats de Terrassa ampliaran el servei de l'Oficina d'Informació, Assessorament i Intermediació en matèria d'execucions hipotecàries de Terrassa (OFIMEH) per atendre la demanda d'aquest servei, pioner a Espanya. La regidora d'Habitatge, Lluïsa Melgares, ho va anunciar al Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), a Madrid, durant la seva participació a la Jornada Alternativas al desahucio de los deudores hipotecarios.
L'OFIMEH va entrar en servei el 9 de gener. Fins el 22 de març, és a dir, durant les primeres onze setmanes de funcionament, va rebre 348 trucades de famílies interessades en aquest servei i va tractar 116 casos. D'aquests, 36 s'han tancat amb intermediació, en 15 casos s'han prestat serveis de consulta i assessorament (sense intermediació) i 65 casos són encara actius. Fins al 31 de maig hi ha concertades 141 entrevistes més.
Augmenta el servei a 16 casos per setmana
A partir del 15 d’abril, l’OFIMEH augmentarà el servei per tal de poder atendre una mitjana de 16 casos a la setmana, en lloc de la mitjana actual de 10 casos a la setmana.
Melgares i el degà del Col·legi, Miquel Sàmper van presentar l'experiència pionera a l'Estat i van participar a la taula rodona "Las Oficinas de Intermediación Hipotecaria en los Colegios de Abogados", juntament amb el vicesecretari de l'Associació Espanyola de Banca, Javier Rodríguez.
Durant la seva intervenció, Melgares va destacat que la OFIMEH té sobretot "una funció preventiva, per evitar que hi hagi famílies al carrer, perquè això té un cost social molt elevat i no volem persones endeutades ni sense sostre". Melgares va parlar també de la iniciativa municipal per aconseguir que els pisos buits que passen a ser propietat de les entitats financeres arran una execució hipotecària es destinin a lloguer social. "La banca ha d'assumir que té pisos que no podrà vendre a curt ni mig termini i que s'estan degradant i que el millor és posar-los a disposició del lloguer social", va manifestar la regidora terrassenca.