Amb el sexe es pot fer màgia i també ballar 'hip hop'

L'Ajuntament organitza activitats per millorar la salut entre el jovent

Publicat el 10 de novembre de 2009 a les 21:27
Hi ha mil i una maneres d'explicar què és el sexe saludable. Unes més i d'altres menys originals. L'Ajuntament de Terrassa ha fet un pas endavant per millorar la salut del jovent. Un miler d’alumnes de diferents centres educatius de la ciutat participen en dues activitats del Programa Salut Sexual del Servei de Salut i Comunitat. La màgia i el ball hip hop són els reclams per a promoure entre els més joves una sexualitat saludable, i fer arribar a aquest col·lectiu els recursos necessaris per reduir la seva vulnerabilitat davant aspectes que afectin la salut.

L’Auditori Municipal de Terrassa acull fins divendres diferents sessions d’espectacles participatius. Es combina dansa hip hop, contemporània i titelles, i un debat posterior sobre salut sexual en què s’introduiran temes com l’ús i col·locació del preservatiu, mites i tabús sexuals, la sida i l’embaràs no desitjat. També es tractarà la comunicació i expressió d’idees i sentiments en les relacions, i es proporcionarà informació sobre els serveis de salut disponibles a la zona i els professionals de referència. L’activitat està destinada als alumnes de 3er d’ESO que treballin el tema de la salut sexual al seu centre educatiu.

A l’espectacle, cinc personatges (dues noies i tres nois) expliquen les situacions que viuen al voltant de les relacions i la sexualitat a través de la dansa. Entre escenes apareixen titelles que aporten informació sobre sexualitat i comentaris sobre les situacions. En acabar el passi, s’inicia un debat amb el públic jove per reflexionar al voltant de l’escena presentada. La sessió pot finalitzar amb un breu taller de dansa on es podrà reviure l’escena de l’espectacle, aprendre moviments bàsics de hip hop o rapejar.

Màgia participativa
A l’espectacle de dijous i divendres, a través de la màgia i l’humor, es treballarà de manera participativa al voltant del preservatiu, la importància de les habilitats comunicatives en les relacions sexuals, la necessitat de prendre mesures de prevenció, la transmissió de les malalties i l’impacte que això té dins la comunitat. L’actuació es complementarà amb l’atenció posterior de possibles dubtes que tinguin les persones del públic tant a nivell de grup com a nivell individual.