Arrenca la programació de la fira «Del camp a la taifa» a Terrassa

L'acte central de l'esdeveniment serà la Fira de Pagesia i Cuina de Proximitat, el pròxim 7 d'octubre

Presentació de la Fira «Del camp a la taifa» de Terrassa
Presentació de la Fira «Del camp a la taifa» de Terrassa | Ajuntament
Nació
28 de setembre del 2023
Actualitzat a les 18:38h
Aquest dijous ha arrencat la Fira de Pagesia i Cuina de Proximitat Del Camp a la Taifa, que gira al voltant de l'alimentació en tots els seus àmbits: des del camp, la pagesia, el comerç local, els productes elaborats, els restaurants i les cuines de casa.

La programació ha arrencat aquest 28 de setembre amb els Plats de Terra, amb la col·laboració de 17 restaurants locals i establiments que oferiran plats amb productes d'horta de temporada i de la cistella de Terrassa Gastronòmica. Aquests menús o tapes s'oferiran fins al 8 d'octubre, i l'oferta completa es pot consultar en aquest enllaç.

Des d'aquest 28 de setembre fins al 7 d'octubre també es poden demanar Les cistelles de la casa, un servei de cistelles de productes de pagesia de diverses entitats. Es poden reservar a través d'aquest enllaç, i es podran recollir el 6 i 7 d'octubre.

La programació també inclou, el 30 de setembre i l'1 d'octubre, una activitat impulsada pel Benvinguts a pagès.

L'acte central de la programació serà la Fira de la pagesia i cuina de proximitat de Terrassa, el dissabte 7 d'octubre entre la plaça Salvador Espriu i el carrer Unió i la plaça de la Torre del Palau. L'horari de la fira serà d'11h a 14h i de 17h a 20h. Abans, el dijous dia 5 d'octubre, la Masia Freixa acollirà la Conversa sobre pagesia i emprenedoria. Presentació de la Guia per emprendre al sector agrari a Terrassa, una conversa entre el pagès de proximitat Xavier Rivero de La Verdolaga i el comunicador Albert Mora, d’Ambtu (18h) i Territori, Orgull i Cultura, a càrrec de Xesco Bueno, cap de cuina del restaurant Ca l'Esteve de Castellbisbal, comunicador i escriptor de diversos llibres vinculats amb l'art culinari.

El dia 6 d'octubre hi haurà la ruta Soparet amb històries, una ruta per la memòria històrica de Terrassa per antics i nous establiments de restauració emblemàtics del centre de la ciutat. La ruta comença davant del MNACTEC i inclou visites i tastos al Tecavins, Casanovas, Frankfurt El Vallès i el Bar de Minyons. El preu és de 25 euros i es pot reservar a través d'aquest enllaç.

Del Camp a la Taifa és una iniciativa del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca, de la Fundació Terrassenca Sant Galderic, de l’Ajuntament de Terrassa (Serveis de Turisme, Comerç, Emprenedoria i Economia Social, Medi Ambient), de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, de Barri Futur, Comunalitat Urbana de Terrassa, Festa(e) Pagesa, en col·laboració amb els Gremis, Entitats i Associacions de Terrassa Gastronòmica; i compta amb el suport de del Consell Comarcal del Vallès Occidental/Xarxa de Productes de la Terra.