Ball de consellers a Viladecavalls Multigestió S.L.

CiU, amb dos representants, tindrà més pes en aquesta empresa municipal de promoció de vivendes de protecció oficial que presenta un important dèficit

Publicat el 16 de gener de 2012 a les 23:33
Un habitatge promogut per Viladecavalls Multigestió Foto: Cedida

L'Ajuntament de Viladecavalls ha celebrat aquesta tarda un Ple Extraordinari per tractar el delicat assumpte de Viladecavalls Multigestió Pública S.L., l'empresa municipal encarregada de promoure les vivendes de protecció oficial. Amb l'única excepció del PP, que s'ha abstingut, la resta de forces han donat llum verda a la revocació de vuit consellers, que seran substituïts per uns altres nou. Tot prové d'una errada, ja que amb anterioritat el Ple havia designat els càrrecs rellevants (president, conseller, delegat i vicepresident), un nomenament que en realitat era competència del Consell d'Administració.

Després de la votació, CiU, que està a l'oposició malgrat ser la força més votada en les darreres eleccions, s'assegura la presència de dos representants a Multigestió. Els altres partits en tindran un cadascun.

L'alcalde, Carles Rodríguez (Iniciativa), ha admès l'error i ha qualificat de "gest de generositat" la decisió que s'ha sotmès a votació. Segons Cesca Berenguer, portaveu de CiU, l'alcalde i el conseller delegat Antoni Raso (UMDC) van celebrar "un contracte encobert" amb un advocat per fer un estudi sobre la viabilitat de l’empresa i realitzar una posterior "transacció amb els principals creditors, que eren dos bancs".

La portaveu de CiU de Viladecavalls es queixa del fet que no van ser avisats d'aquesta maniobra, que segons ella va costar 21.000 euros en concepte de la contractació de serveis jurídics més dietes. Berenguer també ha dit que mantenir Multigestió suposa un cost mensual de 46.218 euros, uns diners que "les arques municipals no estan per tirar alegrement" i que s’haurien pogut destinar "a entitats que s'han quedat sense subvenció".

Tal i com ha reconegut el propi alcalde, l'empresa Multigestió presenta un dèficit important: havia de fer la promoció del Carrer Orenetes, el preu màxim de venda autoritzat de la qual era de 4.900.000 euros però s'hi van trobar una hipoteca per valor de 6.900.000 euros. Una diferència de dos milions d'euros que Carles Rodríguez no descarta reclamar a través de les accions judicials oportunes.

De fet, ja fa temps que la polèmica acompanya Multigestió SL: el setembre de 2008 un dirigent d'ERC va denunciar en el seu bloc irregularitats en les llicències d'obres i en operacions financeres en una època en què CiU i PVA remenaven les cireres conjuntament.