Caixa Girona decideix aquest dilluns fusionar-se amb Terrassa, Sabadell i Manlleu

La suma de les quatre entitats dóna els paràmetres que demanava el Banc d'Espanya

Publicat el 05 de setembre de 2009 a les 17:58
Resten alguns serrells, però tot porta a pensar que Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu tindran com a companya de viatge en el procés de fusió a Caixa Girona. El consell d'administració d'aquesta entitat celebra aquest dilluns el seu consell d'administració. Si no hi ha sorpreses pujarà al carro de les caixes del Vallès i d'Osona. Això significa que es tanca un nou capítol d'un procés de concentració que ve avalat pel Banc d'Espanya i per la mateixa Generalitat. Caixa Girona diu no a la fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona, la possibilitat que només fa unes setmanes semblava la més possible.

Com ha passat amb totes les caixes, la de Girona no confirma cap aspecte d'aquesta informació i diu que mai anuncia públicament un consell d'administració. Tanmateix, membres del consell d'administració han manifestat que la fusió s'aprovarà dilluns sense problema.

L'actual director general, Jordi Blanch, -informa el Diari de Girona- serà un dels tres directors generals adjunts durant el primer any i mig posterior a la fusió. I, segons l'agència Efe, es perfila com el número dos de l'organigrama directiu superada aquesta primera fase quan Jordi Mestre, actual director general de Caixa Sabadell, es converteixi en l'home fort de la fusió i accedeixi a la direcció general del nou conglomerat de caixes.

Caixa Girona aporta 7.715 milions d'euros actius. La caixa resultant comptarà amb més de 34.000 milions d'euros d'actius. Aquesta dimensió ja entra més en els paràmetres que estima el Banc d'Espanya en els quals s'ha de moure el nou entorn de caixes fusionades, ja que abans Manlleu, Terrassa i Sabadell només arribaven a 26.000, una dimensió que des de l'organisme regulador s'entenia com una mica justa per als objectius que s'havien marcat quan es van impulsar les fusions en el sector, i així s'havia comunicat als promotors d'aquesta fusió catalana.

Ara, amb més de 34.000 milions en el seu balanç el grup seria la vuitena caixa d'Espanya i la tercera de Catalunya per volum d'actius. Amb la nova dimensió també s'incrementaran els fons que rebi la caixa del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i que per al projecte inicial -de les tres caixes- s'havia estudiat sol·licitar 350 milions. Si al final Caixa Girona se suma al projecte, els seus directius i treballadors s'incorporaran a les meses de negociació de la fusió que ja estan en marxa durant aquest mes de setembre i els directors generals es reuniran amb el Banc d'Espanya, com en el seu moment van fer les tres caixes, per presentar el projecte i rebre el vistiplau formal de l'organisme regulador, indica Diari de Girona.