CiU durà al Ple el reconeixement a Joaquim Ventalló

Josep Rull, tintinaire reconegut, també posarà sobre la taula una proposta d'estalvi energètic i una moció pendent per millorar l'atenció ciutadana

C. Batalla
23 de gener del 2012
Rull i Vigués
Rull i Vigués | C. Batalla

CiU instarà el Ple a reconèixer la figura de Ventalló Foto: Carles Batalla

El president del grup municipal de CiU, Josep Rull, s'ha fet ressò de la petició de reconeixement a Joaquim Ventalló formulada en el diari La Torre d’aquest dilluns. Així doncs, Josep Rull aprofitarà el Ple d'aquest dijous per demanar a l'Ajuntament que realitzi un homenatge a un terrassenc il·lustre com va ser el traductor del Tintín. Rull, que ha confessat ser "un tintinaire", lluitarà per deixar la figura de Ventalló a l'alçada del seu llegat cultural i lingüístic.

Rull ha expressat aquest desig en un acte en què ha anunciat una proposta d'estalvi energètic. En concret, es tracta de millorar la contractació d'un servei que, segons ell, suposa a l'Ajuntament una despesa anual de 4 milions d’euros. CiU proposa que la ciutat se sumi a la iniciativa impulsada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que funciona per un sistema de compra agregada que abarateix el cost unitari del kilowat.

Un 45% dels municipis catalans hi estan adherits i l'estalvi en la factura de llum ha estat significativa, com és el cas de Mataró, que amb la meitat de població que Terrassa, ha estalviat 450.000 euros anuals. Segons Rull, es tracta d'una mesura "de lògica i sentit comú" que no només permetria estalviar entre 600.000 i 700.000 euros anuals, sinó també alliberar recursos "que es podrien destinar a la política social i a la promoció econòmica".

Com a precedents de sostenibilitat, el president del grup municipal de CiU ha citat el canvi en la contractació de la telefonia feta pel consistori fa quatre anys (ha parlat d'un estalvi de prop de 200.000 euros). I com a exemples de malbaratament, ha assenyalat la climatització del Mercat de la Independència, "que ens ha fet perdre 400.000 euros segons reconeixia la pròpia Carme Labòria", la mateixa quantitat corresponent "al sobrecost del projecte de la Biblioteca 3".

CiU també demanarà una revisió a fons del pla d'acció aprovat el 2007 en matèria energètica, seguint quatre eixos: reducció de la demanda, inversió en tecnologies eficients, energies netes i optimització de la compra d'energia.

Atenció ciutadana
D'altra banda, el grup municipal de CiU també tornarà a posar sobre la taula una qüestió que va quedar pendent en el Ple de novembre. Consisteix en estudiar mecanismes que facin més ràpida la resposta de l'Ajuntament a les consultes i preguntes dels ciutadans. Rull vol arrencar "un compromís formal" de celeritat per part de l'equip de govern perquè, segons diu, la Comissió Tècnica creada per a l'ocasió és inoperant.