
Aquest vespre ha tingut lloc el primer dels tres debats que La Torre i el Grup Nació Digital organitza al Centre Cultural Unnim. Els protagonistes de la jornada han estat Antoni Abad, president de la Cecot, i Guillem López Casasnovas, membre del Consell d'Administració del Banc d'Espanya.
Durant més d'una hora, els dos ponents han estat dialogant sobre la situació econòmica del país, les polítiques que s'han realitzat, però també han deixat anar mesures que podrien ajudar a sortir de la crisi o crítiques i autocrítiques als bancs, empreses i als ciutadans en general per haver-se deixat emportar "per una disbauxa" que s'ha acabat pagant durament. "No comparteixo l'opinió que diu que amb diner public s'han de sanejar els bancs, no la comparteixo ara ni la compartia aleshores", ha deixat anar Casasnovas, i ha afegit "la política econòmica si no es focalitza en el benestar de la gent, què estem fent? no hem d'apalancar la despesa social sinó crear llocs de treball perquè no necessitin el subsidi d'atur".
Per la seva banda, Antoni Abad ha posat una mica de llum a l'escenari econòmic afirmant que "malgrat tot, les ganes de tirar endavant i assumir risc i fer empresa, continua estant ben viu entre els ciutadans i la societat catalana". Però també ha sigut crític amb els polítics, "els empresaris ens preguntem qui defensa l'interès general? detectem influències del Paseo de la Castellana, pero també interessos partidistes per sobre l'interès general provinents de tots els partits".
Sobre Unnim, Antoni Abad, en qualitat d'administrador a UnnimBank, ha explicat als assistents que "considerem que el BBVA és una influència positiva, tant per a l'entitat com per a Terrassa, és un banc que creu en el nostre projecte, el valora i n'és complementari. Pels treballadors d'Unnim de la nostra ciutat, la percepció que estan tenint és bona, fins i tot els il·lusiona perquè veuen que poden tenir possibilitats futures dins d'Unnim però també dins del gran grup. Es nota que el BBVA ha apostat fort per Unnim i se'ls nota l'ofici".
El públic també ha pogut participar de manera activa en el debat, ja que s'ha obert un torn de preguntes. La qüestió si els ponents veien que amb un sistema financer propi, Catalunya se'n sortiria millor ha sigut el tema estrella.
Els següents debats seran el dia 31 de maig, amb Josep-Lluís Carod-Rovira i Josep Maria Vila d'Abadal que parlaran d'"Estat propi" mentre que l'últim serà a càrrec de Muriel Casals i Vicenç Villatoro sota el paraigües de "Llengua". Seran les 19.30 hores al mateix Centre Cultural Unnim. L'entrada és lliure.