Els ciutadans ja han decidit els pressupostos d'inversions

Hi ha hagut un total de 7640 vots. És la primera vegada que es fa una consulta d'aquest tipus

Publicat el 26 d’abril de 2010 a les 20:55
La proposta amb més èxit a la consulta feta aquest diumenge és la de la creació d'un centre públic d'acolliment i d'urgència per a persones sense llar, amb 3588 vots dels 7640 totals (de 173.192 persones empadronades a la ciutat majors de 16 anys) . Aquest espai té un pressupost de 500.000 euros.

Han entrat dins del pressupost, de quatre milions d'euros, un total de deu projectes, dels quals, els que han tingut més vots són la creació del centre per a persones sense llar; la construcció d'un skatepark al Parc de Vallparadís (1822 vots); la remodelació del carrer Provença, per transformar-lo en bulevard (1552); la millora d'accessibilitat dels vianants a la rotonda de la carretera Matadepera amb l'Avinguda de Béjar (1317); la millora de l'accés al CAP St. Llàtzer (1281), entre d'altres. El resultat s'ha fet públic a les sis de la tarda d'aquest dilluns.

Pep Martí, President de l'Associació d'Entitats per a la Inclusió i membre de l'entitat que ha proposat la creació d'aquest espai per a persones sense llar, ha explicat que “fa anys que diferents entitats estem plantejant la necessitat d'aquest equipament. Des del 2006 hem tingut reunions amb diversos representants polítics, s'ha anat avançant molt però mai s'acabava convertint en una realitat, per això quan van sorgir els pressupostos participatius, diverses entitats que treballem amb l'atenció d'aquestes persones vem proposar la creació d'aquest equipament confiant en que es donaria l'impuls definitiu”. I ha afegit: “Estem molt contents de confirmar que la ciutadania no ha sigut només sensible sinó que ha demostrat la seva maduresa i el seu compromís amb la cohesió i amb la justícia social. Confiem que aquests pressupostos es duran a terme amb la major brevetat possible i que en breu puguem viure la inauguració i l'obertura d'aquest equipament”.

L'alcalde, Pere Navarro ha enunciat que “ha estat una experiència pionera, no només a Catalunya, sinó a tot Espanya. Hem sigut innovadors”. Ha explicat que a través d'Internet i els missatges mòbils hi ha hagut una gran participació. Un fet com aquest, ha dit, “ens apropa tots plegats. Ha estat un procés pedagògic, on els ciutadans han pogut comprovar que quan hi ha uns recursos limitats s’ha de prioritzar”. Les propostes eren les que consideraven més urgents i prioritàries, però n'hi havia d'altres. “Les que estan fora la llista les incorporarem a la llista d'obres pendents, per part de l'Ajuntament. El procés de la consulta ciutadana ens ha ensenyat que hi ha moltes inversions volgudes pels ciutadans de la ciutat”, ha afegit Navarro.

A l'acte també hi ha assistit el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Ballart, els membres de la Comissió Ciutadana del procés participatiu, que és l'òrgan que ha vetllat pel funcionament i seguiment del procés, i diverses entitats que han fet algunes propostes. Les votacions es van obrir el passat 10 d'abril i cada persona ha pogut votar un màxim de tres propostes.