
Núria Gandara i Marc Armengol, presentant la bicicletada Foto: A.T.
Armengol ha reconegut que "cal continuar treballant per reduir la mobilitat en transport privat, no ens podem relaxar", tot i que s'ha mostrat satisfet perquè segons una enquesta a més de 900 persones realitzada aquest mes de gener, l'any passat es van realitzar 728.000 desplaçaments (dins de la ciutat i fora de la ciutat), dels quals un 50,2% es van fer a peu mentre que un 38,6% es van fer amb transport privat i un 11,2%, en transport públic.
A nivell estadístic, mencionar que en els desplaçaments externs es prioritza notablement l'ús del transport privat, amb un 74,8%, mentre que el transport públic s'endú el 23,4%. En total, l'any passat es van comptabilitzar uns 121 mil desplaçaments a fora de la ciutat mentre que els interiors van ser 607 mil, dels quals un 59,7% es van fer a peu i només un 8,8% en transport públic.
L'Ajuntament de Terrassa té en ment realitzar un nou Pla de Mobilitat per al període 2016-2021, posant èmfasi en mesures i accions per lluitar contra el canvi climàtic i per conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis en la salut d'anar a peu o en bicicleta als llocs. "Som conscients que hem de reequilibrar l'espai públic", ha manifestat el tinent d'alcalde, ja que actualment "un 66% de la via pública està destinada i/o ocupada pels vehicles -sigui en circulació o estacionament- mentre que, a en realitat, els vianants representen el 60% de la mobilitat interna". Així mateix, el Consistori diu que contemplarà una "millora del confort i accessibilitat dels carrers" per tal d'incentivar els trajectes a peu i en bici, com també "cal fer més competitiu el transport públic, augmentant les freqüències, més línies ràpides i millorant la connexió amb les estacions de tren".