Mónica Polo, una de les impulsores de la iniciativa, ha dit a La Torre que va ser un dia "fantàstic, tot un cúmul d'emocions, tantes que no tenim ni paraules". La iniciativa va sorgir "parlant amb uns amics, i especialment amb la mare d'un dels nens que no havia pogut pujar mai a la Mola perquè de molt petit ja no podia caminar", i el que havia de ser una trobada entre amics va acabar sent una excursió amb més de 200 persones.
Així, en Carlos, en Sisco, l'Oriol, la Maite, l'Aaron, la Luisa, l'Alex i l'Aidan, que pateixen histiocitosi, atròfia muscular espinal, síndrome de Duchenne o esclerosi múltiple, entre d'altres afeccions, van poder arribar al cim de la Mola. Les dues noies, a més, ho van fer a peu en un exemple de superació. Tots plegats acompanyats per desenes de voluntaris, la majoria vinculats a les associacions creades per lluitar contra aquestes malalties.
Mónica Polo ha volgut agrair de manera especial "la força i la il·lusió dels voluntaris, perquè si és complicat pujar a la Mola pels que no estem acostumats, ho és més portant els nens amb les cadires, i sense tota la gent que ha vingut a ajudar no hagués estat possible complir aquest somni".
Precisament, el més difícil, relata Polo, va ser aconseguir les sis cadires, perquè "sabíem que existien però no on les podíem trobar", fins que una companya de l'associació Todos con Aleix y Max contra la histiocitosis va aconseguir-ho. "I no només una, que és el que esperàvem, sinó sis!", afirma. Les cadires han estat cedides per la Diputació de Barcelona, AVAN, Creu Roja i l'associació Rodamunt.

Un dels nens amb mobilitat reduïda, en plena pujada en Joëlette a la Mola Foto: Cedida

Panoràmica amb els participants a l'excursió a la Mola amb nens i joves amb mobilitat reduïda Foto: Cedida

Alguns dels nens i joves amb mobilitat reduïda que han pogut pujar a la Mola Foto: Cedides

Alguns dels nens i joves amb mobilitat reduïda que han pogut pujar a la Mola Foto: Cedides

Alguns dels participants, davant del monastir de Sant Llorenç del Munt Foto: Cedides