Finalitzen les obres d'urbanització de la Font de l'Espardenyera

El projecte ha inclòs també la construcció d'una depuradora d'aigües

Publicat el 22 de març de 2011 a les 19:18
Les obres d’urbanització de la Font de l’Espardenyera estan a punt de finalitzar. L’àmbit del projecte és un sector de sòl urbà consolidat que comprèn el passeig de Matadepera i sis carrers amb entrada des del passeig: el de la Maternitat d’Elna, el de la Rugada, el d’Antolina Boada, el del Torrent de les Monges, el de de la Font i el de Trementinaires.

El sector comptava amb xarxes de serveis obsoletes o insuficients i algunes zones deficientment pavimentades, i no existia xarxa de clavegueram. A més dels treballs propis de les obres d’urbanització (paviments, xarxes de serveis, mobiliari urbà, etc), el projecte de la Font de l’Espardenyera ha inclòs també la construcció d’una estació depuradora d’aigües residuals. Les obres, que van començar el 2009 i costaran un total del 2.176.478,87 euros més IVA, estan acabades excepte alguns elements de mobiliari urbà.

El Projecte es divideix en dues separates. La primera inclou tots els treballs excepte les obres corresponents a la instal·lació de la depuradora i l’estació de bombament, que constitueixen la segona separata. El cost de la primera, que representa el 89,35% del total, l’han assumit els veïns mentre que la segona (10,65%) ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Terrassa, que ha sol·licitat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les dues parts del projecte
La primera separata ha inclòs la construcció de voreres pavimentades. El passeig inclou una zona verda amb jocs infantils, una font i mobiliari urbà. Pel que fa a serveis, s’ha dotat el sector d’una xarxa de clavegueram separativa. S’ha executat també una nova xarxa d’aigua potable anul·lant l’existent. Quant al subministrament, s’ha construït una nova estació transformadora i s’ha completat i soterrat la xarxa de baixa tensió existent. També s’ha soterrat i completat la xarxa de telefonia existent i s’ha preparat la zona per a la futura implantació de fibra òptica.

La segona separata contempla, per una banda, la recollida en un pou de bombament de les aigües residuals abocades al col·lector que discorre pel Torrent de la Grípia, per a impulsar-les fins al passeig de Matadepera, on se situa un pou de trencament de càrrega abans de connectar amb la xarxa pública. Per altra banda, s’ha construït una estació depuradora d’aigües residuals que tracta aquest tipus d’efluents abans d’abocar-los a la llera del torrent de Sagrament. El pou de bombament i la depuradora disposen d’un sistema de tele-gestió mijançant mòdem per tal de poder controlar la instal·lació des de les dependències municipals.