
Els Iaioflautes de Terrassa s'han presentat a la ciutadania, les entitats socials i els mitjans de comunicació. Davant d'unes 50 persones, i amb el suport de Luis i Manel del grup de Barcelona i Bernardino del de Sant Cugat, han una fet exposició dels inicis, actuacions i desitjos arreu de l'estat. Els seus membres es defineixen com a laics, apolítics i pacífics.
Un grup de 14 persones s'ha constituït com a grup autònom de Iaioflautes. El conformen simpatitzants del de Barcelona, amb el que ja han participat a diverses accions a la capital catalana. La seva adreça de correu electrònic és iaioflautas.terrassa@gmail.com i ja han creat un compte a Twitter: @iaioflautes_trs. La gran majoria estan jubilats, el que al seu parer, els dóna credibilitat.
El seu portaveu, que respon al nom de Manel, explica que no hi ha encara accions concretes a desenvolupar a Terrassa, però que se'n faran quan sigui el moment. "Quan algú té una idea la transmet a la resta, i se'n parla. Si finalment es decideix fer una entremaliadura es comunica a tothom el dia abans un lloc de trobada. Des d'allà es va caminant fins l'espai escollit. És llavors quan comuniquen l'acció a la premsa. És una fórmula que ha funcionat fins ara a les més de 30 delegacions que hi ha a tot l'estat."
Els Iaioflautes de Terrassa segueixen les premisses dels de Barcelona: no a la violència, respecte per a tothom, incloses les entitats i persones amb les que no s'està d'acord i víctimes de les accions. "El que ens dóna força és estar jubilats. No actuem en benefici propi sinó en el dels nostres fills i néts. Aixó ens permet tenir credibilitat davant de la societat".
Els Iaioflautes desitgen que els seus fills i néts puguin tenir una vida laboral bona i que els partits polítics "respectin les regles del joc. Volem que tothom tingui en el futur les mateixes oportunitats de feina que vàrem tenir nosaltres quan érem joves".
Manel reconeix que la seva generació ha tingut molta sort perquè va néixer després de la postguerra, no va viure la lluita fraticida i "sempre es podia trobar feina, i començaves amb 10, 11 o 14 anys.
Plegaves d'una feina un dissabte i dilluns en tenies una altra. Ara és impossible. Sí que és cert que ara els joves estan més formats, i nosaltres no vam poder estudiar. Però no els serveix per a res. I no sabem què passarà en el futur".
A Barcelona els Iaioflautes han parlat amb el Síndic de Greuges de Catalunya, han ocupat els departaments de Justícia i de Salut de la Generalitat i també entitats
bancàries i la Borsa, han donat suport a tancades a hospitals, han entrat a la botiga de Telefónica de Passeig de Gràcia amb Fontanella en solidaritat amb la vaga de fam d'un extreballador, i han participat en aturades de desnonaments. Les accions que es desenvoluparan a Terrassa aniran exactament en la mateixa línia.