La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.
En aquests moments, la grip ha entrat en fase d'epidèmia al Principat, uns dies abans que l'any passat, segons ha confirmat la conselleria de Salut. Ho ha fet doblant la taxa d'incidència de l'any anterior quan va irrompre amb 111 casos per 100.000 habitants, respecte als 248,5 d'enguany. L'episodi està col·lapsant les urgències dels hospitals i els CAP.
La grip produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És important seguir unes bones pràctiques d’higiene.
Però, com distingir una febre d'un simple refredat? Molts dels símptomes són diferents.
Així, en el cas del refredat, i a diferència de la grip, no hi ha un inici brusc ni febre alta. Tampoc es pateix dolor muscular o esgarrifances, ni es té tos seca o secreció ocular. Si que de vegades la gent que té un refredat es troba fatigada i té mal de cap, de la mateixa manera que els que tenen grip. En canvi, la secreció nasal és un símptoma exclusiu del refredat.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j-ofxnLTUek[/youtube]
La grip i el refredat, com es poden distingir?
La grip ha entrat en fase d'epidèmia a Catalunya
ARA A PORTADA
Publicat el 27 de gener de 2018 a les 18:00
Et pot interessar
-
Societat Milers de persones gaudeixen de la Festa Major de Terrassa 2025
-
Societat Presó pel veí de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez
-
Societat Extingit l'incendi agrícola del Pla del Bonaire
-
Societat Tot el que has de saber si vas a la Festa Major de Terrassa
-
Societat Fer una donació i gaudir de la gastronomia a Terrassa: així és la proposta del Banc de Sang
-
Societat Terrassa presenta un joc de taula per fomentar la cooperació i l’economia social entre joves