La mobilitat, en el punt de mira

Diputació i Ajuntament signen un conveni per renovar el Pla de Mobilitat redactat el 2003

Publicat el 24 de gener de 2012 a les 16:00

Navarro i Llobet en l'acte de signatura del conveni Foto: L. T.

Aquest migdia ha tingut lloc l'acte de signatura d'un conveni per revisar el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa, que es va aprovar al 2003, entre Ajuntament i Diputació de Barcelona. Ambdues institucions aportaran 60 mil euros cadascuna per realitzar un pla estratègic vàlid per als propers sis anys.

Amb la voluntat d'apostar per una mobilitat més sostenible i alhora més segura, Consistori i Diputació durant a terme un procés de diagnosi de la situació actual i un estudi de com afectaran les noves infraestructures i reordenacions previstes en un futur proper, com per exemple, el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat, la nova Ronda del Vallès o la reestructuració que s'haurà de dur a terme a la xarxa urbana d'autobusos.

L'alcalde Pere Navarro ha posat la rubrica al conveni juntament amb el president delegat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació, Josep Llobet. Amb la signatura es fa el primer pas per posar al dia un Pla de Mobilitat que es va realitzar amb l'ajuda d'una quarantena d'entitats, associacions i institucions agrupades en la Taula de la Mobilitat de Terrassa, i amb les quals es preveu comptar-hi de nou. A més de la implicació que volen que tingui la ciutadania en el projecte, l'equip de govern també aposta per "aconseguir un màxim consens polític, per això hem constituït una comissió en què tots els partits de l'oposició en formen part".


80% de queixes són de mobilitat

Llobet va ressaltar que Terrassa va ser una de les primeres ciutats a redactar un Pla de Mobilitat i que ha resultat ser un referent per molts municipis. Un model que continuarà sent ja que també serà el primer que aposta per renovar un Pla que segons la Diputació consisteix en una eina "necessària i positiva per la ciutat".

"Amb la renovació del Pla volem donar respostes a les necessitats dels terrassencs però també tenir una guia per desenvolupar les mesures que s'aniran implamentant al llarg del 2013 i 2014", ha explicat Pere Navarro. L'alcalde reconeixia que el 80 per cent de les queixes, comentaris o explicacions que reben per part de la ciutadania estan estretament lligades a la mobilitat amb la qual cosa es pot deduir que és un tema candent i que requereix una atenció especial.

Els terminis fixats des de la regidoria de Mobilitat són: primer, licitar els projectes i estudis que es volen realitzar. Un cop realitzats, cosa que suposarà uns quatre o cinc mesos, es passarà a la fase de diagnosi de la situació actual per posteriorment revisar el pacte de Mobilitat i finalment obrir el procés participatiu als ciutadans. Amb això ens estaríem situant a principis o mitjans del 2013. Navarro no va voler marcar un temps fix ja que va al·legar que l'objectiu és que "tothom se'l senti seu" i per això pot ser que el calendari es vegi modificat depenent de la implicació de les entitats i dels ciutadans".