
El 19 d’octubre començarà una campanya de promoció i difusió dels productes catalans amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP), realitzada pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i la Federació Catalana de Productors d’Aliments de Qualitat (FCPAQ). Un dels productes és la mongeta del ganxet del Vallès.
Des de l’any 2005, la Generalitat realitza anualment i conjuntament amb la Federació Catalana de Productors d’Aliments de Qualitat una campanya de promoció i difusió dels productes catalans amb Denominació d’Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida, en els principals mitjans de comunicació (televisió, radio i premsa escrita).
L’objectiu és donar a conèixer els productes agroalimentaris catalans amb DOP i IGP vinculats al territori, transmetre una imatge de Catalunya com a país d’origen de productes de qualitat i donar a conèixer la qualitat d’aquests productes i els seus avantatges des d’una vessant de producte català de qualitat molt arrelat amb el territori, de manera que alhora que fem difusió del producte d’alguna manera també estem fent difusió del seu origen.
En televisió, es dedicarà una emissió del programa Cuines a cadascun dels productes que s’ha adherit a la campanya. En radio, s’emetran falques i microespais de 3 minuts, en 3 ràdios de més escoltades de Catalunya (Catalunya Radio, RAC1 i SER). I finalment com a novetat d’aquest any, el dia 15 de novembre es distribuirà amb el diari La Vanguardia un opuscle sobre aquests productes amb distintiu d’origen.
Aquesta política de qualitat està basada en la diferenciació i en la promoció dels productes agroalimentaris catalans amb distintius d’origen i de qualitat, com ara el de Denominació d’Origen Protegida (DOP) i el d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). A Catalunya, existeixen actualment 19 productes amb DOP i IGP que s’agrupen de la següent manera:
- 8 DOP inscrites al registre comunitari (Arròs del Delta de l’Ebre, Avellana de Reus, Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Oli del Baix Ebre-Montsià, Oli les Garrigues, Oli Siurana, i Oli de Terra Alta) i 3 reconegudes transitòriament (Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme, Oli de l’Empordà i Pera de Lleida).
- 7 IGP inscrites al registre comunitari (Calçot de Valls, Clementines de les Terres de l’Ebre, Llonganissa de Vic, Pollastre i Capó del Prat, Patates de Prades, Poma de Girona i Torró d’Agramunt) i una reconeguda transitòriament (Vedella dels Pirineus Catalans).
Des de l’any 2005, la Generalitat realitza anualment i conjuntament amb la Federació Catalana de Productors d’Aliments de Qualitat una campanya de promoció i difusió dels productes catalans amb Denominació d’Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida, en els principals mitjans de comunicació (televisió, radio i premsa escrita).
L’objectiu és donar a conèixer els productes agroalimentaris catalans amb DOP i IGP vinculats al territori, transmetre una imatge de Catalunya com a país d’origen de productes de qualitat i donar a conèixer la qualitat d’aquests productes i els seus avantatges des d’una vessant de producte català de qualitat molt arrelat amb el territori, de manera que alhora que fem difusió del producte d’alguna manera també estem fent difusió del seu origen.
En televisió, es dedicarà una emissió del programa Cuines a cadascun dels productes que s’ha adherit a la campanya. En radio, s’emetran falques i microespais de 3 minuts, en 3 ràdios de més escoltades de Catalunya (Catalunya Radio, RAC1 i SER). I finalment com a novetat d’aquest any, el dia 15 de novembre es distribuirà amb el diari La Vanguardia un opuscle sobre aquests productes amb distintiu d’origen.
Aquesta política de qualitat està basada en la diferenciació i en la promoció dels productes agroalimentaris catalans amb distintius d’origen i de qualitat, com ara el de Denominació d’Origen Protegida (DOP) i el d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). A Catalunya, existeixen actualment 19 productes amb DOP i IGP que s’agrupen de la següent manera:
- 8 DOP inscrites al registre comunitari (Arròs del Delta de l’Ebre, Avellana de Reus, Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Oli del Baix Ebre-Montsià, Oli les Garrigues, Oli Siurana, i Oli de Terra Alta) i 3 reconegudes transitòriament (Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme, Oli de l’Empordà i Pera de Lleida).
- 7 IGP inscrites al registre comunitari (Calçot de Valls, Clementines de les Terres de l’Ebre, Llonganissa de Vic, Pollastre i Capó del Prat, Patates de Prades, Poma de Girona i Torró d’Agramunt) i una reconeguda transitòriament (Vedella dels Pirineus Catalans).