La polèmica sobre la gestió del nou CAP Can Roca de Terrassa arribarà al Parlament

Metges de Catalunya demana explicacions al CatSalut sobre la posada en marxa del centre sanitari i que l'alcalde Jordi Ballart es posicioni

Publicat el 31 de maig de 2022 a les 18:15
L'entrada en funcionament i la gestió del nou CAP Can Roca de Terrassa obre aquesta setmana un nou capítol. Després de la denúncia que el comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) va fer la setmana passada en aquest mitjà, ara la polèmica arribarà al Parlament. El diputat David Cid, d'En Comú Podem, ha entrat una bateria de preguntes perquè sigui el Govern qui respongui per què no s'ha fet el traspàs de pacients ni de professionals per poder obrir o si es considera que s'estan posant traves a la posada en marxa, entre d'altres. 

En aquest sentit, des de Terrassa en Comú Podem apunten que les preguntes formulades al conseller Argimon s'han fet per poder respondre a la denúncia pública feta pel comitè d'empresa del CST, "així com per dilucidar quins interessos defensa la Generalitat de Catalunya en matèria de sanitat: els dels serveis públics al servei de la ciutadania o els dels poders econòmics. La salut o el negoci". 

Un dels aspectes que s'han posat aquests dies sobre la taula és el suposat canvi de gestió pel que fa a les derivacions hospitalàries. Des del CST lamenten que aquesta funció es pugui traspassar a MútuaTerrassa, entitat privada concertada que es reparteix amb el CST la prestació de l’assistència sanitària a la ciutat vallesana. El president del comitè, Xavier Lleonard, ho considera "un perjudici per la ciutadania". 

[noticiadiari]35/80821[/noticiadiari]
Els representants de la plantilla del consorci públic consideren que no hi ha cap motiu assistencial que justifiqui que les derivacions del CAP Can Roca s’enviïn a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i no a l’Hospital de Terrassa, centre públic de referència del CST. A més a més, alerten que en cas de concedir-se, el CatSalut podria incórrer en un adjudicació irregular, ja que s’hauria fet per la via directa i no per mitjà d’un concurs públic.

És per això que des de Metges de Catalunya demanen al CatSalut explicacions sobre els dubtes existents sobre l’entrada en funcionament del CAP, l'endarreriment o les derivacions. El CAP Can Roca tindrà una població de referència de 25.000 habitants, 5.000 dels quals provindran del CAP Terrassa Nord (gestionat pel CST) i 20.000 del CAP Rambla (gestionat per Mútua).

Finalment, aquest mateix dimarts el comitè d’empresa ha demanat formalment a l’alcalde de Terrassa i vicepresident del Consell de Govern del CST, Jordi Ballart, una reunió perquè que es posicioni amb l'objectiu de no endarrerir més l’entrada en funcionament del nou dispositiu sanitari a la ciutat. 

Consultats per aquest mitjà, Mútua delega els procediments a Salut i aquest afirma que "encara s'està treballant amb els temes relacionats amb la gestió". Pel que fa a la demora en l'obertura, reiteren que "s’obrirà els propers mesos, amb la intenció que estigui obert abans de finals d’any", tal com va dir la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budódurant la visita d'obres el passat mes de març.

[noticia]80842[/noticia]