Terrassa serà una de les participants al projecte europeu BRIDGE, que pretén crear consciència i capacitats en la població per reduir la vulnerabilitat social i el risc de caure en extremismes provocats per la polarització als barris.
Per això, la Policia Municipal realitza aquests dies una quarantena d'enquestes amb 50 preguntes a entitats i agents cívics que tracten amb la ciutadania, especialment amb la gent jove, per detectar i estudiar el fenomen de la polarització social a nivell local.
Se'ls preguntarà per la sensació de seguretat, la tasca dels cossos policials, les relacions entre comunitats, la percepció envers l'extremisme violent, la tasca de l'Ajuntament per crear diàleg i els mecanismes per millorar la cohesió social. Els resultats seran analitzats per extreure'n conclusions i aportacions.
El projecte BRIDGE va néixer per avaluar la polarització social en l'àmbit local i desenvolupar mesures de prevenció. És una iniciativa finançada per la Comissió Europea en què hi participen una quinzena de ciutats i òrgans governamentals de la Unió Europea, com els ajuntaments de Brussel·les, Düsseldorf, Rotterdam, el departament d'Interior de la Generalitat o el consell dels departaments de la Val d'Oise (França), i Umbria i Reggio Emilia (Itàlia).
La Policia Municipal de Terrassa farà enquestes per estudiar i combatre la polarització entre comunitats
Terrassa és una de les participants del projecte europeu BRIDGE per evitar els extemismes i teixir ponts entre comunitats
Ara a portada
Publicat el 08 d’abril de 2021 a les 17:00
Et pot interessar
-
Societat El Torneig Hockey Solidari a Terrassa ja té data de començament
-
Societat Terrassa renova la gespa dels estadis municipals
-
Societat Terrassa és la ciutat de Catalunya on més s'ha reduït la delinqüència l'últim any
-
Societat La fira de vins «El Vapor del vi» celebra la primera edició a Terrassa