Pere Navarro demana a l'Estat i la Generalitat que promocionin Terrassa a l'exterior

L'Ajuntament i els agents socioeconòmics de la ciutat consensuaran un text que faran arribar a l'Administració. La decisió s'ha pres en una reunió que havia convocat l'alcalde per analitzar la situació econòmica

Publicat el 23 de febrer de 2011 a les 17:15
L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, demanarà als governs espanyol i català que tinguin en compte els atractius i oportunitats que pot oferir la ciutat a l'hora d'atraure inversors estrangers i també de la resta de l'Estat. Així ho ha anunciat després d'una reunió amb els representants dels grups municipals i els agents socioeconòmics del municipi, en què l'Ajuntament ha proposat als assistents sumar esforços per transmetre les inquietuds del municipi com una demanda conjunta que pot contribuir a millorar la situació econòmica terrassenca. La iniciativa es concretarà en una ampliació del Pacte de Terrassa per la Cohesió, en la qual s'està treballant.

Pere Navarro ha explicat que la trobada que l'equip de govern ha mantingut amb els representants dels grups municipals i dels agents socioeconòmics de la ciutat s'ha dut a terme per fer evident que Terrassa està patint una situació de crisi, per valorar les actuacions que s'han desenvolupat fins ara i sobretot per plantejar una renovació del Pacte per la Cohesió davant la Crisi que va signar-se el mes de juliol del 2009.

“El document que hem presentat fa esment a la voluntat de col·laboració que caracteritza Terrassa i posa accent en intentar promocionar econòmicament la ciutat a l'exterior sense deixar de fer les gestions que ja veníem fent”, ha explicat l'alcalde. En aquest sentit ha indicat que l'objectiu és transmetre a la Generalitat i l'Estat aquesta petició de forma consensuada perquè “posin una mica el focus en el nostre territori”, ha dit.

Navarro ha remarcat que aquesta demanda no respon només al fet que la crisi està castigant la localitat, on hi ha 20.000 aturats, sinó que també es duu a terme perquè consideren que Terrassa ofereix moltes oportunitats: “compta amb una ubicació estratègica i amb importants zones industrials que encara estan pendents de desenvolupar-se, com el Parc Tecnològic Orbital 40”, assegura.

L'alcalde ha recordat que tant la Generalitat com el Govern espanyol tenen departaments especialitzats en atraure capital i inversió: “reben peticions i demandes d'inversors importants”, ha afirmat Navarro, que ha dit que Terrassa vol “estar present en la seva ment”.

Posicionar Terrassa en el mapa
La proposta del consistori ha estat ben rebuda per part dels agents polítics, socials i econòmics que han participat en la reunió. Tot i que s'han compromès a treballar en la idea han sorgit algunes divergències: “hi ha qui pensa que esbombar les inquietuds de Terrassa públicament no ens ajudarà”, comenta el vicepresident de la patronal Cecot, Martí Colomer, que reconeix que cal posicionar Terrassa en el mapa, apostar per la internacionalització de les empreses i per la formació dels joves. Per la seva banda, el director general d'Unnim, Enric Mata, ha assegurat que tots els agents han posat de relleu la seva sensibilitat per seguir treballant des dels seus àmbits d'actuació per tal que sigui possible reactivar el teixit econòmic del municipi.

Valoració positiva per part dels sindicats

Els representants sindicals de CCOO i UGT que han participat a la trobada també han acollit amb satisfacció la proposta de l'Ajuntament ja que consideren que qualsevol mesura encaminada a crear llocs de treball i atraure noves empreses és positiva: 'a Felipe González el titllaven de pidolaire per la quantitat d'ajudes que sol·licitava”, recorda Josep San Cristòfol, representant d'UGT, que assegura que no importa si Terrassa mostra les seves debilitats si a canvi Pere Navarro aconsegueix que la situació econòmica millori.