
Una vegada més una família a Terrassa es troba obligada a acampar a les porta d'una entitat financera per evitar un probable desnonament, en aquest cas es tracta d'una família formada per quatre persones, tres a l'atur i una jove de 13 anys estudiant amb poques esperances en el futur.
En aquesta ocasió és l'oficina del banc BBVA que es troba en el 450 de la Carretera de Castellar de Terrassa. Luís i la seva dona Maria Cecibel són un altre exemple clar de les dramàtiques conseqüències del bum immobiliari del 2005 - 2006, aquesta família va comprar un pis de 62 m2 i més de 35 anys d'antiguitat per un valor de 248 mil euros i una hipoteca de 1200 euros al mes, els afectats asseguren que porten més de dos anys a l'atur i un any i mig sense pagar la hipoteca per raons de crisis que els han deixat sense recursos econòmics per afrontar aquesta hipoteca.
La família va intentar solucionar el problema amb el banc sol·licitant la dació en pagament però després de 8 mesos l'entitat financera els va informar que no complien els requisits necessaris fet que els ha portat fins a la situació actual. El banc, per la seva part, preparant la subhasta del pis va fer una taxació que va sortir molt més baixa que el valor de compra, la qual cosa obliga a la família de Luís a pagar la diferència de 120 mil euros.
"No puc fer front a aquesta quantitat de diners que mai he vist en la meva vida, això és injust som víctimes de l'especulació" afirma Luís. Com Luís i la seva família molta gent avui dia qüestionen la credibilitat de les taxacions fetes en l'època del boom immobiliari.
La família protesta diàriament a les portes del banc en horari d'oficina per informar als transeünts i als clients de la seva situació amb l'objectiu de pressionar per aconseguir que l'entitat financera accepti la dació en pagament.