"Ser solidari significa veure un món unit”

Andreu Enrich treballa en l'àmbit de la cooperació amb l'organització "Stick amb Índia"

Publicat el 04 d’octubre de 2010 a les 19:56
Ser solidari forma part del seu estil de vida. Amb 21 anys, després de viatjar a l’Índia amb la selecció espanyola d’hoquei, va decidir que era el moment de dedicar-se als altres. Per això mateix, va crear l’associació Stick amb Índia. Un projecte que havia de servir per ajudar els infants més desafavorits, els anomenats intocables, mitjançant la pràctica de l’esport.

Com et definiries?
Com una persona compromesa amb la humanitat i la raó. Utilitzo molt més la intel·ligència que les passions. Sóc racional, intento utilitzar la raó en el meu dia a dia. Portar-me bé amb la gent del meu entorn. No crear conflicte.

Quan et va sortir la teva vocació de servei als altres, aquesta vessant més humanitària?
És un procés. De petit ets el clàssic que es porta bé amb tothom, diplomàtic, cohesionador del grup. Amb 19 anys d’edat ja vaig apadrinar un nen amb la Fundació Vicenç Ferrer i, a poc a poc em va anar sortint la vena més filantròpica amb la fundació de Stick amb Índia.

I amb què ha acabat?
Amb una manera de veure el món. Ser solidari significa veure un món integrat, unit. La diversitat fa que hi hagi moltes personalitats diferents però no ens hem de deixar portar per les diferències. Perquè aquestes són molt superficials.

Costa trobar la igualtat entre tanta diversitat
Aquest és el principal error dels occidentals. Les diferencies existeixen per ser observades. El moment en què les detectes, ets capaç de trascendir-les. L’heterogeneïtat és molt bona, però no ens ha de separar, ens ha d’unir.

T’has proposat algun objectiu com a emprenedor social?
No tinc cap objectiu tangible. No vull aconseguir res material. M’agradaria anar evolucionant cap a la recerca del ser. A millorar la qualitat de l’ésser. Queda molta feina per fer.

Tot i així, la societat està enfocada cap a una altra banda
Sí, està enfocada cap a les emocions. Cap a l’enfortiment de l’ego, a adquirir i a forjar-te una identitat diferent. Una societat molt consumista, enfocada cap al tenir.

Es pot ser solidari en el teu dia a dia?
Totalment. No importa la teva activitat professional. El més important és el teu sentitment solidari. El teu dia a dia ha de servir per reflectir els teus valors. Perquè el teu estat de consciència es reflecteixi en les teves accions.