
Els Mossos, en el moment de la detenció Foto: Mossos d'Esquadra
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa ha emès un comunica en què expressa "el seu rebuig envers la violència masclista i condemna enèrgicament l'assassinat de la senyora Fatna Daifi, veïna de la nostra ciutat, suposadament a mans del seu marit".
El manifest exposa que "la violència masclista en l'àmbit de la parella és, com recorda el Consell d'Europa, la primera causa al món de mort i invalidesa permanent entre les dones de 16 a 44 anys, per sobre del càncer, els accidents de trànsit o les guerres.
En la base de la violència contra les dones trobem el masclisme, un actitud de menyspreu envers les dones, que no són considerades com a ciutadanes de ple dret, sinó com a persones dependents sense capacitat de decisió sobre les seves pròpies vides".
Així mateix, manifesten que "les polítiques públiques contra la violència masclista són una responsabilitat ineludible per a totes les administracions, tant legalment com moralment. Des de fa més de 20 anys l'Ajuntament de Terrassa i les entitats de defensa dels drets de les dones de la nostra ciutat, treballen contra la violència masclista, a través de l’assessorament a les dones, la sensibilització social, la prevenció de les actituds sexistes entre la població jove i la formació de professionals que intervenen en la detecció, tractament i recuperació de les dones".
Des de la Junta de Portaveus afirmen que "s’ha aconseguit que aquesta problemàtica surti a la llum i que cada cop hi hagi més persones que no toleren actituds i conductes violentes contra les dones. Però malgrat tot, és evident que cal reforçar aquests mecanismes. Especialment ara, en un moment social tan complex, en què la crisi econòmica amenaça el benestar de les persones i, a més a més, alimenta la desafecció social i crea fractures personals i familiars que poden incrementar les actituds sexistes i masclistes que desemboquen, malauradament, en un augment de la violència contra les dones. Així ho estem constatant a través de les dades que ens brinda el Servei d’Informació i Atenció a les Dones: no només augmenta el nombre de dones que sol•liciten els diferents serveis, sinó que, actualment, el 50% de les dones ateses pateixen algun tipus de violència en l’àmbit de la parella".
Per tot això, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa manifesta la seva voluntat de continuar "mantenint els recursos i serveis existents d'atenció, informació i recuperació per a dones que pateixen situacions de violència masclista, així com els programes per a la formació i sensibilització de la ciutadania en la prevenció de relacions abusives i discriminatòries entre homes i dones".