Rufián alerta de «l'ambiguitat» de Podem i recela del seu focus mediàtic

Publicat el 16 de juliol de 2015 a les 18:41
Actualitzat el 16 de juliol de 2015 a les 18:45

Gabriel Rufián va ser el protagonista d'una xerrada sobre independència i justícia social Foto: ERC Terrassa


Gabriel Rufián, membre de Súmate i del Secretariat Nacional de l’ANC, va ser aquest dimecres a Terrassa en un debat sobre independència i justícia social. L'entitat organitzadora, Terrassa per la Independència, havia convidat dues persones més del món polític que, finalment, van declinar assistir-hi. D'aquesta manera, Rufián va quedar-se sol davant del públic que va anar al Centre Cívic President Macià del barri de Sant Pere Nord. L'acte va ser presentat per Màrius Massallé.

Rufián va aprofitar, doncs, tot el protagonisme per explicar la seva visió del procés sobiranista, posant èmfasi en la necessitat de lligar la independència amb la consecució de la justícia social. El ponent va reivindicar el seu origen familiar humil per declarar que "no és més fàcil un procés d’autodeterminació que el que van haver de fer els meus familiars quan van arribar aquí". I va recordar que "dir que aquest país és exclusiu de només els nascuts a Catalunya és faltar a la veritat; va tenir un president cordovès; ja voldria veure jo on més és possible una cosa així”.

Rufián va alertar sobre la "ambigüitat" de Podemos, Barcelona en comú, i aquests nous partits, i va convidar a preguntar-se per què aquestes agrupacions polítiques tenen un focus mediàtic tant potent, mentre que el desafiament català en té tan poc. Sobre el canvi que persegueixen va dir que "la regeneració és aquí i ara. No hi ha canvi més poderós que el que volem fer aquí", i va subratllar que "per arribar a més gent hem de parlar d’emancipació i empoderament. Canviar les coses depèn de nosaltres". El membre de Súmate creu que "no podem esperar que Espanya canviï: l'acte de fe avui no és iniciar un procés d’autodeterminació, sinó voler canviar un país que no vol canviar".

Finalment, el ponent va afirmar que el procés català reportarà "conseqüències positives per Espanya" i que "ajudarà a què molta gent desperti" alhora que es va mostrar convençut "que Catalunya accedirà a seguir ajudant a Espanya, però de forma voluntària i no com fins ara".