Rull ha explicat "de manera separada, les mesures són insuficients. Quan les unim totes, quan anem plegats, es pot desenvolupar", ha dit en declaracions a Els Matins de TV3. Davant d'això, té clar que l'atenció ara cal posar-la en la segona corona metropolitana.
Així doncs, les mesures com les restriccions als cotxes contaminants podrien ampliar-se pel territori català i arribar a una quarantena de poblacions, amb Terrassa entre elles.
El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, Marc Armengol, ha explicat a TV3 que, efectivament, la ciutat podria aplicar aquesta mesura, tot i que només tindria sentit si s'aplica a tot arreu: "si només ho fa una ciutat, no té sentit, perquè, per exemple, si els vehicles vallesans no poden entrar a Barcelona per no contaminar, els barcelonins no haurien d'anar al Vallès a fer-ho".
Per a parlar de totes aquestes mesures, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que el 24 de febrer se celebrarà una cimera al Palau de la Generalitat per potenciar i ampliar aquest pla a la Zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric, que convocarà municipis que pateixen episodis de contaminació com municipis del Vallès Occidental i Oriental.
Serà aleshores, també, quan es conegui el calendari d'aplicació de totes aquestes mesures, que, segons la previsió de l'AMB, podrien entrar en vigor a partir de finals d'any, tot i que, probablement, serien en fase de proves.
Reforç del transport públic i T-Episodi Ambiental
Les mesures, que la Generalitat vol "contundents", aniran acompanyades d'alternatives bàsicament centrades en un reforç del transport públic. En aquest sentit, Rull ha reclamat un esforç del servei de Rodalies, del qual assegura que té capacitat per transportar un major nombre de passatgers.
A més, els dies amb més contaminació es podrà fer dos trajectes de transport públic per 1,8 euros amb un nou títol, la T-Episodi Ambiental.