Tot a punt per «Terrassa Tria Futur», una fira virtual per orientar laboral i formativament a la ciutadania

L'espai se celebrarà el 7 i 8 de maig com a continuació de la Mostra d'Ensenyament, cancel·lada pel coronavirus

Terrassa Tria Futur neix com a continuïtat de la Mostra de l’Ensenyament, cancel·lada pel coronavirus.
Terrassa Tria Futur neix com a continuïtat de la Mostra de l’Ensenyament, cancel·lada pel coronavirus. | Arxiu
LaTorre
05 de maig de 2020, 18:00
Tot a punt per la la fira virtual «Terrassa Tria Futur», que se celebrarà els dies 7 i 8 de maig amb l'objectiu  per divulgar tot el ventall d’oferta formativa de la ciutat que està a l’abast d’aquelles persones, de totes les edats, que necessitin orientar el seu futur formatiu i professional. El material audiovisual i documents que es dipositin a l’espai web podran ser visitats permanentment un cop acabi la cita.

La Fira arriba com a espai de trobada, on les persones, joves i adultes que necessiten orientar el seu futur formatiu i professional podran conèixer de primera mà l’ampli ventall de l’oferta educativa que actualment es pot trobar a Terrassa. Això inclou des de l’oferta de formació professional inicial i batxillerats fins a l’educació superior i els estudis artístics i de formació professional.

L’esdeveniment acollirà també una representació dels sectors productius més innovadors i representatius del territori, amb demostracions on els futurs estudiants i professionals podran conèixer de primera mà les ocupacions que hi podran desenvolupar i que estan connectades amb l’oferta formativa que s’imparteix als centres educatius de la ciutat

Terrassa Tria Futur pretén ser la continuïtat de la Mostra de l’Ensenyament, que aglutina cada any propostes d’orientació educativa a la ciutat. Enguany, l’esdeveniment estava previst pel 28 i 29 d’abril, però a causa de la Covid-19, l’emplaçament es trasllada del recinte Firal de Terrassa a l’àmbit virtual. Tot i així, des de l’Ajuntament expliquen que es pretén “poder mantenir el gruix dels continguts previstos en el format presencial adaptant-los al marc digital, i treure partit de tot el potencial que ofereixen les eines digitals i les xarxes socials”.

La web permetrà als visitants accedir més de 90 càpsules informatives que ja estaven previstes, les conferències, els punts d’orientació personalitzats. etc. La plataforma permetrà crear espais virtuals per a poder contactar amb professionals docents i orientadors de manera individual o amb sessions grupals.

 També es podran publicar experiències i vivències concretes d’alumnat que hagi estat a l’estranger, així com explicacions i demostracions del sector industrial, etc. S’aprofitarà també l’oportunitat perquè l’entorn esdevingui una plataforma viva i de referència de l’orientació formativa i professional.