Unnim acorda iniciar els tràmits de constitució d’una entitat bancària

La Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa - Unnim mantindrà l’estatus jurídic de caixa d’estalvis

Publicat el 30 de gener de 2011 a les 21:51
El Consell d’Administració d’Unnim, en reunió ordinària celebrada el dia 28 de gener de 2011, ha acordat iniciar els treballs de constitució d’una entitat bancària dins del Grup. Un cop el Consell tingui degudament elaborat i aprovat el projecte de sol·licitud de fitxa bancària i de reordenació del grup financer i social, la proposta es portarà a la valoració definitiva de l’Assemblea General, el màxim òrgan de govern de la institució.

Aquest acord s’emmarca dins de la nova Llei estatal de caixes d’estalvis-LORCA, de 9 de juliol de 2010, i en l’adaptació a la normativa de caixes introduïda per la Generalitat de Catalunya, que Unnim va adaptar als seus Estatuts en l’Assemblea General extraordinària celebrada el 23 de novembre.

La nova normativa que s’anuncia a través d’un decret llei de l’estat establirà per aquest any 2011 uns majors requeriments de core capital per a les entitats financeres espanyoles i, especialment, per a les entitats no cotitzades o sense capital privat com les caixes d’estalvis.

En la reunió del Consell d’Administració d’avui s’ha valorat la informació disponible sobre la futura nova regulació del sector anunciada pel ministeri d’Economia, i pendents de conèixer la normativa concreta, s’han estudiat les línies alternatives d’actuació per donar resposta al compliment, en els terminis previstos, dels nous nivells de capitalització requerits.

En base a la noves lleis estatal i catalana de caixes, i en la línia en què s’orienten les disposicions del ministeri, el Consell d’Unnim ha decidit iniciar els tràmits per a la creació d’una entitat bancària, a la qual es traspassaria l’activitat financera.

Mitjançant aquest model, la Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa – Unnim manté el seu estatus jurídic de caixa d’estalvis, com a institució matriu del Grup. En la condició d’entitat fundadora, Unnim percebrà del banc els corresponents dividends, que permetran continuar amb l’activitat de l’Obra Social, que en el futur no ha d’experimentar variacions substancials respecte a l’actualitat.

El Pla d’Integració s‘executa a un ritme superior al previst

Paral·lelament a la tramitació de la fitxa bancària, Unnim, com ja s’ha informat, continua l’execució del seu Pla d’Integració de la fusió, a un ritme superior al previst, que contempla la reestructuració de la xarxa d’oficines i de la plantilla de personal i la integració tecnològica. Aquest procés, que es preveu quedi pràcticament finalitzat aquest exercici 2011, permetrà assolir importants millores d’eficiència i afrontar amb competitivitat els nous reptes actuals i de futur.

Quan es completi el Pla d’Integració, Unnim comptarà amb una xarxa d’unes 560 oficines i una plantilla d’uns 2.800 empleats; unes magnituds considerades adequades com a caixa d’estalvis de dimensió mitjana, que opera majoritàriament en el territori de Catalunya, i amb presència a la Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Saragossa i Sevilla.

Banca de proximitat

L’adopció del nou model financer bancari no comportarà canvis en la política de l’entitat en la relació amb els clients i la comunitat, i amb l’aplicació dels principis i valors corporatius. Una filosofia d’actuació que queda perfectament reflectida en el concepte de “Banca de Proximitat”, que Unnim va instaurar dies després del naixement de l’entitat, l’1 de juliol de 2010, i va promoure públicament en una campanya institucional, sota el lema: “el que ens apropa als clients és el que ens diferencia”.

La Banca de Proximitat és l’essència i la manera de ser i de fer d’Unnim, en què el client és el centre de l’activitat, i que té com a objectius permanents oferir un tracte proper, de qualitat i de confiança, i donar solucions a mida del client amb rigor i professionalitat.