Via Vallès demana la ràpida execució de la Ronda Industrial a través del corredor de la C155

Creu que ha d'unir espais urbans i polígons industrials que actualment es veuen obligats a utilitzar les xarxes locals de les carreteres

Publicat el 16 de setembre de 2009 a les 20:15
Via Vallès ha presentat vuit al·legacions a la proposta del Pla Territorial de la Regió Metropolitana de Barcelona (PTMB). L'entitat demana la flexibilitat suficient per poder reestructurar aquests plans dins d’un futur Pla Director per al conjunt del Vallès -Oriental i Occidental-, "que no el trenqui en petits espais únicament en funció de visions parcials".

En relació a la previsió que fa el PTMB del Quart Cinturó, Via Vallès planteja que la Generalitat assumeixi la seva competència exclusiva en les vies de trànsit interior i avanci en l’execució a curt termini de la Ronda Industrial del Vallès (sobre el corredor de la C155), "com a via imprescindible d’interconnexió interna del Vallès, unint espais urbans i polígons industrials que actualment es veuen obligats a utilitzar les xarxes locals de les carreteres de sempre, i la mateixa AP7/B30".

Via Vallès al·lega també que el PTMB tingui com a prioritat la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sabadell a Granollers, amb nous ramals a Terrassa i a la UAB i Cerdanyola.

L'entitat planteja que el pla reconegui dins del Vallès el sistema de les sis polaritats urbanes -històriques i emergents (Terrassa,Sabadell, Granollers, Sant Cugat / Rubí, Cerdanyola / Barberà, i Mollet / Parets)-, "que són les que en realitat conformen actualment el territori, així com els espais naturals establerts entre les mateixes".

S’ha presentat també una al·legació sol·licitant que es reconegui la realitat econòmica del Vallès com a primera comarca industrial de Catalunya i de l’Estat, així com una altra al·legació específica on es presenten les dades disponibles de la inversió històrica de la Generalitat al Vallès –Oriental i Occidental- a la regió Metropolitana de Barcelona i a d’altres regions i comarques catalanes. "Atesa la densitat de població del Vallès –més de 1.200.000 milions d’habitants- i el seu caràcter eminentment industrial, les grans diferències en els paràmetres d’inversió demostren que el Vallès sempre ha estat considerat “perifèria”.