Vallverdú rep la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives d'Universitats

L'associació reuneix 22 facultats di diversos països i també ha reconegut la lingüista Gemma Rigau i el sociòleg Rafael Castelló

Josep Vallverdú ha estat l'encarregat de fer el parlament
Josep Vallverdú ha estat l'encarregat de fer el parlament | Xarxa Vives d'Universitats
10 de juliol del 2024
Actualitzat a les 18:57h

Josep Vallverdú ha estrenat els seus 101 anys rebent aquest dimecres 10 de juliol la Medalla d'Honor 2024 de la Xarxa Vives d'Universitats, una associació sense ànim de lucre que representa i coordina l'acció conjunta de 22 universitats dels territoris d'Andorra, Espanya, França i Itàlia.

La sala d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya ha acollit l’acte de lliurament del reconeixement, que també ha estat fet, a més de l'il·lustre escriptor lleidatà, a la lingüista Gemma Rigau, a proposta de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el sociòleg Rafael Castelló, a proposta de la Universitat de València. L'honor a Vallverdú ha estat a petició de la Universitat de Lleida. L’acte, que ha estat presidit pel president de la Xarxa Vives i rector de la UPC, Daniel Crespo Artiaga, ha comptat també amb la intervenció del conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal i Farreras.

Vallverdú ha sigut el primer homenatjat en rebre la Medalla d’Honor. El doctor en Filologia Catalana i professor de la Universitat de Lleida i exalcalde de la ciutat, Miquel Pueyo París, ha estat l’encarregat de pronunciar-ne la laudatio, en què ha destacat la llarga trajectòria literària de Vallverdú; autor de més de dues-centes obres publicades. L’homenatge universitari a Vallverdú arriba, precisament, en la cloenda de l’Any Vallverdú, declarat el 2023 per la Generalitat de Catalunya.

A continuació, s’ha lliurat la Medalla d’Honor a la lingüista Gemma Rigau i Oliver. En aquesta ocasió, la laudatio ha estat a càrrec de Joan Mascaró i Altimiras, professor Honorari del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona. Companys de departament, Mascaró ha destacat les contribucions acadèmiques de Rigau, amb importants aportacions a la lingüística teòrica, que van des de la lingüística del discurs fins a la sintaxi oracional i l’estructura lèxica del català i les llengües romàniques.

Arxivat a