En concret, s'han ingressat 939.760 euros, que han pagat tots aquells qui han pernoctat en hotels i altres allotjaments durant les vacances. L'any passat, la Generalitat va ingressar 55.652.408,86 euros procedents dels tributs propis i dels cedits per l'Estat a la demarcació de Lleida. La xifra anterior no només inclou la recaptació líquida, sinó també les liquidacions que s'han dut a terme o aquelles quantitats que encara no s'han ingressat, però que els contribuents estan obligats a pagar (que en l'argot econòmic es coneix amb el nom de "contret").
L'estadística dels ingressos que gestiona l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) inclou dos grups de tributs. Per una banda, aquells que ha tirat endavant el Parlament –és a dir, els propis- com ara la taxa turística o grans establiments comercials. I per altra banda, la recaptació d'aquells tributs cedits per l'Estat (bé sigui total o parcialment) com ara Patrimoni, Successions i Donacions o els que es graven sobre el joc.
Si es miren els números globals, al territori l'any passat les arques públiques van ingressar 1,43 milions més que al 2015. Això, traslladat en percentatges, suposa un increment del 2,64% respecte l'exercici anterior (aleshores, es van recaptar 54.218.911,18 euros).
A Lleida i la Vall d'Aran hi ha dues causes –o tributs, parlant en propietat- que expliquen aquest lleuger augment. Per una banda, l'impost de Successions, que ha recaptat fins a un 32% més d'un any per l'altre (de 16,40 a 21,68 milions). I per altra banda, el de Patrimoni, que ha arribat a quadruplicar ingressos durant el 2016.
L'any passat, per aquest tribut es van ingressar 1,02 MEUR davant els 200.272,71 euros que s'havien recaptat el 2015. Aquest augment es deu tant per l'increment de la quota mitjana a ingressar com a l'augment de número de declarants que va sumar aquest impost (a tot Catalunya, van ser-ne més de 1.400).

Quadre-resum dels ingressos tributaris