Els presidents dels consells comarcals de la Noguera, el Segrià i l'Urgell s'han reunit aquest dimecres a Balaguer per tractar el finançament dels Serveis Socials de les respectives comarques. La trobada ha servit per posar en comú la necessitat d'incrementar el finançament mínim de la Generalitat que marca la Llei de Serveis Socials (66% Generalitat-34% ajuntaments i consells comarcals) per tal d'equiparar-se com, a mínim, al mateix percentatge que la resta de consells comarcals de la demarcació de Lleida que han anat augmentant fins al 75%-25% i alguns, fins i tot, al 80-20%.
En el decurs de la reunió, s'ha consensuat el text de la petició que s'adreçarà a la direcció general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i a les entitats municipalistes ACM i FMC, per tal que en la negociació del pròxim contracte programa 2021-2024 s'hi pugui incorporar aquest augment.
Els motius pels quals els tres consells comarcals reclamen aquest augment del finançament de la Generalitat és l'evolució del perfil de les persones usuàries i dels serveis en aquests 13 anys transcorreguts des de la data d’aprovació de la Llei 12/2007, de Serveis Socials.
Actualment, aquestes tres comarques presenten una elevada dispersió geogràfica de la població, amb un índex d'envelliment i sobreenvelliment per damunt de la mitjana de Catalunya, i mancança de serveis d'atenció a les persones, els preus dels quals s'han incrementat considerablement. Aquests factors fan que "la prestació dels serveis socials sigui més cara per a les entitats locals, i de vegades impossibles d'assumir", segons han assenyalat.
A més dels presidents comarcals, també han participat a la trobada els gerents i els responsables dels Serveis Socials dels tres consells.
La Noguera, el Segrià i l'Urgell reclamen conjuntament més finançament per als Serveis Socials
Demanen equiparar-se a la resta de consells comarcals de la demarcació de Lleida
Ara a portada
-
Successos Accident mortal a la C-13 en un xoc entre dos camions al terme municipal de Lleida Redacció
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
-
Societat Croada de la Urbana contra la venda ambulant al Centre Històric de Lleida Àlvar Llobet i Sotelo
-
-
Publicat el 29 de gener de 2020 a les 17:44
Et pot interessar
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat El nombre de viatgers allotjats en hotels lleidatans cau un 11,7% al març
-
Societat La compravenda d'habitatges a Lleida augmenta un 16,5% al febrer
-
Societat Lleida floreix amb l’ànima de Sant Jordi