La UdL paralitza l'augment del nombre de noves carreres

La universitat no planteja cap nou títol de grau de tres anys per als pròxims cursos davant la incertesa política a l'Estat

Publicat el 02 de maig de 2016 a les 14:05
Actualitzat el 02 de maig de 2016 a les 15:32
La Universitat de Lleida (UdL) opta per la "prudència" i no planteja cap nou títol de grau de tres anys per als pròxims cursos acadèmics davant la incertesa política a l'Estat i la manca de definició dels criteris per a la implantació del model 3+2.

La UdL ha presentat aquest dilluns la proposta de nous títols per als pròxims cinc anys, que preveu la posada en marxa de 19 nous graus i 27 nous màsters entre els anys 2016 i 2020 -sense planificar-ne la durada-, dels quals 2 graus i 6 màsters ja s'impartiran el curs 2016-2017.

La universitat lleidatana ha endegat un procés de debat amb els diferents centres amb l'objectiu de planificar i dibuixar una proposta de futur de l'oferta que vol oferir cada centre de la UdL a curt i mig termini. Des de la UdL insisteixen en la necessitat de rebaixar els preus de les matrícules i incrementar des de les administracions el finançament de les universitats públiques.

En aquest procés de debat amb els centres, la UdL ha optat per la "prudència" a l'hora d'establir la durada dels nous graus i màsters davant la incertesa política a l'estat espanyol i a l'espera del posicionament del futur executiu espanyol sobre la implantació del model 3+2, segons ha dit García.

Així, els diferents centres de la UdL han definit un escenari de futur, valorant una nova oferta de graus i màsters (i de dobles graus i dobles màsters) a partir de la pròpia experiència, del coneixement de les demandes socials i laborals, i tenint presents els recursos humans i econòmics existents i la complexitat d'incrementar-los si no canvien les polítiques governamentals.

García ha deixat clar que abans que aquesta proposta de programació potencial per als pròxims cursos esdevingui una realitat, caldrà avaluar el projecte acadèmic de cada títol per tal de garantir-ne la seva qualitat i viabilitat, analitzant la demanda potencial, preveient les capacitats dels docents actuals i les noves necessitats per fer front als nous títols i prioritzar temporalment el seu desplegament i activació.

Així mateix, també serà necessari analitzar si altres universitats treballen també per oferir màsters similars als plantejats per la UdL per tal de poder plantejar alguna col·laboració en aquest cas.

Finalment, el vicerector de Docència de la UdL ha tornat a reclamar a les administracions una rebaixa del preu de les matrícules i, un increment de la quantia i volum de les beques per tal de garantir l'accés de l'estudiantat als estudis universitaris. A la vegada, ha insistit en la necessitat d'augmentar significativament el finançament públic que reben les universitats públiques.