Portainé estrenarà aquesta temporada una bassa d'aigua

Publicat el 22 de novembre de 2010 a les 19:41

Tant a Espot com a Portainé s'han fet millores en l'adequació ambiental, com l'estabilització de talussos i diverses sembres per millorar el terreny amb la plantació de 1.000 arbres de pi negre i 500 exemplars de nadiu. En total, s'han cobert 240.000 metres quadrats a Portainé i 90.000 metres quadrats a Espot.

El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit; l'adjunt al director dels Serveis Territorials de Lleida per a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Óscar Augé, i els responsables tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua a Lleida i de Medi Natural a Lleida, així com d'altres tècnics de la Conselleria van visitar divendres passat les obres fetes a l'estació d'esquí de Portainé.

Gran Pallars ha fet diverses i importants inversions encaminades a completar els principals projectes de millora i modernització dels seus centres hivernals d'Espot i Portainé. Aquest remuntador substitueix dos vells teleesquís que encara funcionaven i resol de manera definitiva l'accés dels esquiadors a la cota més alta (2.500 m), on s'ha fet un nou mirador panoràmic. També s'ha ampliat la xarxa de neu artificial, amb la incorporació de catorze canons d'última generació, que, afegits als que ja hi havia, en sumen cent cinquanta-quatre, que permeten innivar el 63% de les pistes. A la cota 2.000 s'ha remodelat la cafeteria i la zona de lavabos.

Accessos a Portainé

A l'estació de Portainé s'ha reconstruit el ferm de la carretera d'accés des de la cota 1.650 fins a la 2.000. Els treballs han permès reforçar la calçada, molt feta malbé, i millorar el traçat de l'itinerari i remodelar els pàrquings, per afavorir així la seguretat i la comoditat en la conducció i aparcament fins a peu de pistes.

 

 

La bassa que s'ha construït a Port Ainé. La bassa que s'ha construït a Port Ainé.