
Quina funció té el Consell Regulador de la IGP? El Consell Regulador té la finalitat de vetllar pel compliment d’un reglament de producció i elaboració que han de complir tots els operadors inscrits. I tanmateix treballa per la promoció del producte.
La carn que distribueix Mafriseu ha aconseguit el màxim reconeixement europeu a la qualitat amb el segell IGP. Creus que en l'àmbit local la gent ho valora? Sí, ho valoren les persones que coneixen el que és un segell de reconeixement europeu, les garanties, les seves virtuts i qualitats, així com la gran tasca que es fa en benefici de les famílies productores del territori.
Quins requisits han de complir els animals que produïu per ser mereixedors d’aquest distintiu? D’altra banda, amb quantes explotacions treballeu? Les bases del procés de producció i elaboració es fonamenten amb l'origen dels animals que han de ser nascuts al Pirineu Català, de la raça Bruna dels Pirineus, que es tracta de la raça càrnica autòctona de Catalunya. Durant els sis primers mesos els animals només s'alimenten de la llet de les seves mares i de l'herba fresca de les pastures, amb un sistema productiu extensiu, molt lligat al territori, no agressiu amb l'entorn i els mateixos animals. Durant l'engreix, l'alimentació és d'origen 100% vegetal a base d'una barreja de cereals i lleguminoses. Per aconseguir la tendresa característica de la nostra carn, les canals de vedella es sotmeten a un procés de maduració de set dies com a mínim. Els controls que fa l’entitat certificadora externa a tots els operadors, son la garantía del compliment d’aquests requisits. Actualment disposem de 97 explotacions.
Creus que el sector de la producció alimentària es veu afectat per la crisi? Els nostres clients son lleials a la nostra marca, son fidels als seus principis. Hem notat un canvi de les preferències del consumidor final que tendeix a triar productes nostres més senzills sense menysprear la qualitat, en detriment de productes d’alta gama. Per nosaltres el pitjor és la competència deslleial en l’ús de la paraula “Pirineus” per altres carns de vedella.
Què s’hauria de fer per revifar la situació? La manera de sortir d’aquesta situació comença per un mateix, consumir productes locals és la millor aportació individual. I en referència als productors apostar per un producte sa i de qualitat. Fer de la nostra terra un referent a la qualitat. L'educació és l’eina més potent que s'hauria de fer servir per recolzar els valors de les coses ben fetes. Els mitjans de comunicació teniu una tasca molt àrdua en aquest aspecte.
Ja per acabar, a on podem trobar els productes Bruneta? A la Seu ens podeu trobar als establiments La Botiga del Bacallà, comestibles Conxita Juanmartí, Herbes i Coses i el supermercat Plusfresc. I si voleu gaudir de la nostra carn en algun restaurant proper ens podeu tastar al Aravell golf, El Cafe de la Mare, L’ Estanc, Hostall Vell , Paisatges, i el Parador. També en col·lectius e institucions com el Hospital de la Seu, o el Vall d’Hebrò, col·legis, llars d’avis...etc. També cadenes de supermercats com Plusfresc, Bonpreu, Supermàs, botigues tradicionals i biològiques, de tot Catalunya. Així com a restaurants del més alt nivell, Fogony de Sort, Sant Pau de Sant Pol, Moments i Roig Rubì entre altres.