El Cicle de Lectures Dramatitzades presenta el musical «Tick, tick, boom»

Es tracta de la quarta lectura del cicle, que tindrà lloc aquest divendres a les 9 del vespre a la Sala Petita del Kursaal

Publicat el 20 d’octubre de 2009 a les 18:27
La Sala Petita del Kursaal acull aquest divendres dia 23 d’octubre la representació de la quarta obra del Cicle de Lectures Dramatitzades. Es tracta del musical Tick, tick, boom, de Jonathan Larson.

Aquesta serà la primera ocasió en què s’interpretarà una versió de l’obra Tick, tick, boom en català, un projecte impulsat per Sílvia Sanfeliu. Els components del projecte són els següents:
  • Repartiment: Lluís Barrera, Anna Mateo, Jordi M. Vidal
  • Direcció musical i teclat: Xavier Torras
  • Guitarra: Miquel Porcel
  • Baix: Dani Peña
  • Bateria: Pinyu Martí
  • Adaptació de les cançons: Jordi Gener i Sílvia Sanfeliu
  • So: Jaume Ferrer
  • Il·luminació: Pere Montoro
  • Imatge: Marc Borrós
  • Ajudant de direcció: Jordi Gener
  • Traducció i direcció: Sílvia Sanfeliu
La lectura tindrà lloc a les 9 del vespre a la Sala Petita del Kursaal. L’entrada tindrà un preu de 3 euros.

Recordem que el Cicle de Lectures Dramatizades està organitzat pel Centre Dramàtic del Bages (CDB) i Manresana d'Equipaments Escènics (MEES).

Sinopsi de "Tick, tick, boom"
Johnatan Larson, compositor, lletrista i llibretista del musical Rent, va escriure aquest musical autobiogràfic. Hi explica amb passió i humor que ell és un prometedor jove compositor, a punt de fer 30 anys, que es planteja si ha de seguir el seu somni costi el que costi o si ha de madurar com sembla que fa tothom al seu voltant. Pensat com a monòleg en què el personatge/alter ego es troba davant d’aquest dilema –decidir si seguir amb la seva incipient carrera musical o fer un pensament i seguir un tipus de vida més convencional i formar una família. Aquest monòleg original es va convertir en una obra de tres personatges, en què el seu millor amic i la seva xicota l’acompanyaran en aquest viatge de fer 30 anys.

El cicle compta amb 6 lectures dramatitzades. La primera, 360”, de Josep Maria Miró Coromina, projecte presentat per Joan Maria Segura, es va representar el 24 d’abril. La segona lectura va ser Col•leccionista de jerseis, projecte presentat per Albert Vinyes, que es va representar el 19 de juny. La tercera va ser Excés, escenes dels darrers dies, de Neil Labute, una creació col•lectiva dels integrants del projecte, que es va representar el 9 d’octubre.

Després de la representació d’aquest divendres, quedaran dues lectures dramatitzades:
L’amant de Harold Pinter
Direcció: Revés Teatre
Traducció: Jordi Malé i Peguerotes
Repartiment: Jordi Pérez, Magda Puig, Sergi Torrecilla
Sinopsi:  Ella té un amant i a ell no sembla importar-li massa. Potser perquè ell també té una amant. Però darrera d’aquesta aparent calma les coses no són com semblen. El text descobreix les relacions més profundes de dos éssers- Sarah i Richard- immersos en una relació amorosa insatisfactòria que els porta a inventar successius amants, que no són sinó ells mateixos. Es veuen atrapats en una situació circular de la qual no poden escapar.
Es tracta d’un muntatge molt claustrofòbic on els personatges es veuen aïllats del món exterior i immersos en un gran joc pervers. Tot i així, l’aparició d’un tercer personatge, el lleter, els obra una finestra a l’exterior.
Data: 20 de novembre a les 21:00
Lloc: Sala Petita
Preu: 3 euros.

Jardí de dones de Jaume Melendres
Direcció: Joan Castells
Repartiment: Rosa Boladeras, Spei Macià, Clara del Ruste, Marina Sala, Annabel Totusaus
Sinopsi: Jardí de dones, és una adaptació extremadament lliure per al teatre de l’obra narrativa Diàlegs escrita per Pietro Aretino (1492-1556) –un dels més importants escriptors del Renaixement italià- l’any 1525. Jardí de dones utilitza gran part del material d’aquesta obra (una mare que alliçona la seva filla adolescent sobre els possibles futurs que se li ofereixen a una dona) però, al voltant d’aquesta situació, teixeix una trama completament original que inclou el mateix Aretino com instigador d’una sòrdida maquinació amb propòsits d’explotació sexual que no tindrà un final feliç –almenys per a l’Aretino de la ficció.
Data: Divendres 13 de novembre a les 21:00
Lloc: Sala Petita
Preu: 3 euros

Recordem que la convocatòria del Cicle de Lectures Dramatitzades va rebre dotze propostes, una xifra significativa tenint en compte que es tracta de la primera ocasió que es porta a terme.

La comissió que va seleccionar els sis projectes que formen part del primer Cicle de Lectures Dramatitzades va estar formada per:
  • Jordi Figueras (actor)
  • Ada Andrés (Coordinadora de l’Aula de teatre)
  • Francesc Castells (profesor de l’Institut del Teatre fins l’any passat, resident a Manresa)
  • Maria Camp (tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Manresa)
  • Esteve Soler (dramaturg)
  • Àngels Fusté (membre de l’associació cultural El Galliner)
  • Assumpta Pérez (crítica de teatre de Regió7)
Els criteris que es van tenir en compte a l’hora de seleccionar els sis projectes són:
  1. Interès del text presentat
  2. Interès de la proposta del projecte (entenent que aquesta pot evolucionar fins el dia de la posada en escena).
  3. Diversitat de propostes per ser mostrades al públic de la comarca.
Manresana d’Equipaments Escènics dota aquestes lectures amb 700 euros. També facilita la utilització dels espais d’assaig del teatre Kursaal, així com la dotació tècnica de la sala petita.