El primer cap de setmana del festival s'articularà al voltant del foc, el segon de la fusta, el tercer al voltant del brot i el quart al voltant de la llavor. Per donar el tret de sortida i per cloure el certamen, i com a epítoms de la dansa barroca, es programaran la integral de les Suites orquestrals de JS Bach repartides entre el concert inaugural del 13 de maig a Sant Ramon amb el Bach Collegium Barcelona i el tancament l'11 de juny a Prats del Rei amb Vespres d'Arnadí.
Entre les propostes de la programació hi haurà un concert amb el Bachelona Consort a l'entorn calcinat de les Tines de la Vall del Flequer, concerts, espectacle i conferència per reivindicar el menyspreu i oblit de la dona al món barroc, un espectacle que combina barbershop i barroc a Castelltallat, un concert a Guissona amb l'Acadèmia 1750 i el seu nou director Gilles Colliard.
La dansa serà un dels altres elements bàsics de la sisena edició. A banda de les formacions musicals més destacades del país, s'organitzaran propostes de dansa barroca, clàssica, contemporània i flamenca. Un dels exemples és la proposta a Sant Llorenç de Morunys que a través del videoart i el so del clavicèmbal d'Inés Moreno-Uncilla s'estrenarà una composició de Joan Magrané. També hi haurà espai per les arts plàstiques amb una instal·lació de Maria Berdalet i Frances Bartlett que es podrà veure a Solsona.
Orquestra Miracle
Un dels moments destacats del certamen serà el naixement de l'Orquestra Miracle dirigida pel Juan de la Rubia. El conjunt amb vocació internacional impulsat pel festival tindrà com a seu el Santuari del Miracle. Els músics de l'orquestra barroca faran els assajos en aquest entorn i cada concert tindrà un artista plàstic que crearà una proposta que representi el concert per vincular l'orquestra amb el públic. En el seu debut, la lloberenca Marta Ricard s'encarregarà de plasmar plàsticament el projecte musical amb l'obra mural El so als ulls.En l'estrena es farà un recorregut pels diversos estils de barroc europeu (JS Bach, A. Vivaldi o GF Händel) per contribuir a la difusió musical del patrimoni propi. El concert comptarà amb la veu de la soprano Marta Mathéu.
El director Juan de la Rubia ha explicat que volien crear una orquestra "eficaç" que tingui el màxim "nivell". "Tenim els músics però encara no els hem pogut ajuntar. És molt important tenir la seu al Santuari del Miracle. Ens atrau estar vivint en aquest entorn", ha comentat. A banda del valor simbòlic i emocional, De la Rubia espera que es connecti més amb el públic. L'orquestra comptarà amb una vintena de músics de diferents edats.
D'altra banda, en roda de premsa també han explicat que totes les activitats comptaran amb tastos gastronòmics i s'han programat una cinquantena llarga d'activitats socials i educatives en paral·lel als concerts.
Les entrades i abonaments de la sisena edició es posaran a la venda aquest dimarts al matí. La sisena edició suposa la incorporació de diversos municipis al certamen, com és el cas de Prats de Rei, Sant Ramon, el Pont de Vilomara, Navàs, Vallfogona de Riucorb i Odèn.