La fira ha donat protagonisme als espectacles de carrer i a les accions teatralitzades. Els matins amb l'espectacle Colors de verema, que ha recreat la vida a pagès, amenitzada amb una cercavila que ha recordat l'arribada de la fil·loxera. A la tarda, la representació històrica Olors de fàbrica ha fet brindar els telers, amb una cercavila amb l'acompanyament dels Ministrills del Raval. El Grup de Teatre Cul-i-Seu, l'Esbart Dansaire SantVicentí, la Coral Infantil Nou Horitzó i l'Escola de Ballet Margarita han intervingut en els espectacles de carrer.
[nointext]
L'ambientació també s'ha fet notar amb una àmplia mostra de carruatges i tartanes antigues, que ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet. En aquest mateix espai els infants s'han divertit com es feia abans, amb jocs elementals d'època.
[intext1]
Però la fira també ha tingut altres escenaris on ha entrat amb força la gastronomia. Concerts-vermuts amb un tribut als Beatles o a The Police. La part gastronòmica de la fira s'ha completat amb un tast de vins de la DO Pla de Bages a càrrec de l'Associació Ceps i Manduca. En paral·lel, l'Espai Vermusic ha tingut una oferta permanent de música i food trucks durant tot el cap de setmana.

Una andròmina amb forma de cargol gegant, entre altres elements, han donat vida a la fira. Foto: Pere Fontanals
L'oferta gastronòmica i enològica -motiu de la fira d'enguany- s'ha completat amb la mostra itinerant Quan les cases feien olor de vi, un projecte de recuperació de la memòria popular de la vinya i el vi al Bages i al Moianès a través de la iniciativa Cep, Tina i Vi. Ja abans, la fira es va estrenar dijous amb la xerrada inaugural La història del Bages a través de la vinya i el vi, a càrrec de Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages.
[intext2]
Tot plegat sense oblidar la ruta La Tapa del Vapor, que ha comptat amb la participació de vuit establiments de restauració del municipi que han ofert tapa i beguda a preu popular.
Enguany, Sant Vicenç de Castellet ha format part del grup de treball de les fires modernistes de la Diputació de Barcelona que treballa per potenciar i treballar els eixos comuns de tots aquests certàmens. En aquest sentit, s'ha creat el Diari del Turista Modernista que disposa d'espai perquè totes les fires es puguin promocionar i s'ha pogut llegir durant el cap de setmana de fira.