Una petita sala de la Casa Lluvià de Manresa és la que acull la nova proposta creativa de la companyia Zum Zum Teatre, El Test… ament. Aquest és el títol provisional del primer espectacle de la companyia per a públic adult que ha de veure la llum l'any 2022. En el marc de la Fira Mediterrània han volgut deixar empremta i presentar un taller que es defineix com "el procés de creació" del que serà la nova obra, amb les mateixes bases, organització i reflexions. El format de l'espectacle és totalment diferent de les seves obres anteriors: l'element principal són els espectadors i la seva implicació, i és imprescindible la utilització d'objectes personals amb significat.
El taller està plantejat per a un públic reduït, de 16 persones aproximadament, que seuen en rotllana, encara que a les tres sessions que s'han dut a terme enguany el nombre ha variat. El que fa especial aquesta obra és el caliu, ja que les reflexions principals i les preguntes que es plantegen al llarg de l'espectacle són íntimes i profundes: "què es pot heretar i què no?", "què podem transmetre al llarg de la vida?", "què queda de nosaltres quan morim?". A través d'objectes i jocs es busca la reacció del públic davant els estímuls que presenta tothom. L'objectiu és descobrir quins mecanismes i quines connexions desperten en el públic els seus propis objectes perquè a la part final es puguin compartir experiències, reflexions i pensaments a través de les preguntes. A més, el taller també és una eina per entendre la manera de treballar de Zum Zum Teatre i quins materials utilitzen.
Ramon Molins, director artístic de la companyia, és la persona que capitaneja el taller d'enguany i l'obra que s'estrenarà el 2022, juntament amb Izaskun Fernàndez, Julian Sáenz López i Jokin Oregui. La idea d'aquesta proposta va sorgir just la setmana abans del confinament, com bé explica Molins: "era una conversa de bar entre bons amics, parlant de la vida i la mort, entre la broma i la seriositat. El confinament va acabar de fertilitzar aquesta idea d'espectacle que pretén plasmar què queda de nosaltres quan hem mort i què és l'important a la vida". La intenció és plasmar-ho en un monòleg en petit format i de públic reduït, d'una hora aproximadament de durada, que a través d'objectes personals i altres recursos acabi generant un itinerari que reflexioni sobre la vida i la mort. "És un espectacle que ja va néixer d'un moment de recolliment, en converses íntimes i profundes amb la gent que estimes. Tindrà sentit si es poden donar aquesta sèrie de condicions".
La Fira Mediterrània ha acollit tres sessions del taller. "El més interessant era provar amb públics i col·lectius diferents, és per això que hem organitzat aquestes tres funcions. Hem tingut públic jove, gent gran i els professionals inscrits a la fira. Nosaltres no volem ensenyar ni explicar res, simplement venim com uns paràsits a veure com reaccionen davant els estímuls", afirma Ramon Molins. Alguns dels objectes utilitzats per en Ramon, per exemple, són el joc de caniques de quan era petit, una figura de plàstic d'en Mazinger Z, l'emblema del tractor de casa o la seva primera cinta de Boney M. Per culminar, en Ramon explica que "al final, volem crear una experiència que la gent visqui aquí, amb nosaltres. Crear un espectacle que veurà tot tipus de persones i aprofitar aquests tallers per aplicar tot el possible a l'acabament de la creació del nou espectacle".
[noticia]99904[/noticia]
[noticia]99891[/noticia]
[noticia]99880[/noticia]
Què queda de nosaltres després de la mort? Zum Zum Teatre s'ho pregunta al taller «El Test… ament»
La companyia de teatre lleidatana arriba a la Fira Mediterrània amb el seu primer espectacle per a públic adult, on es convida al públic a reflexionar sobre la vida i la mort
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
-
Publicat el 15 d’octubre de 2021 a les 10:18
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Manresa completa un dels Sant Jordi més lluïts dels darrers anys
-
Cultura i Mitjans L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes
-
Cultura i Mitjans Els infants de les escoles de Sant Fruitós gaudeixen d'una matinal de contes durant Sant Jordi
-
Cultura i Mitjans Manresa bull d'activitat en una diada de Sant Jordi amb bones expectatives