Unes 120 persones participen a la sessió sobre l’Anella Verda

El cicle ‘Manresa, ciutat i natura’ es clourà aquest divendres a l’Escola d’Art.

Publicat el 11 de juny de 2009 a les 18:19
Aquest dimecres es va cloure el cicle de reflexió sobre el projecte d’Anella Verda amb una sessió de debat i treball centrada en Manresa. La sessió, en el marc del projecte Visuals’09, va comptar amb l’assistència d’unes 120 persones.

La jornada, titulada Els valors de l’Anella Verda de Manresa, va constar de dos blocs. Un primer va ser d’exposició dels valors de l’Anella Verda, en què es va posar de manifest el seu potencial natural, patrimonial, cultural i de lleure, així com el seu encaix en el planejament urbanístic de la ciutat. En aquesta part també es va fer una anàlisi de les potencialitats i debilitats de l’Anella Verda. L’exposició va anar a càrrec de tècnics de les àrees de Planejament i Medi Ambient de l’Ajuntament. La segona, conduïda des de l’àrea de Participació Ciutadana, va servir perquè els assistents poguessin donar la seva opinió.

L’Ajuntament fa una valoració molt positiva del nombre de participants a la sessió, i també que fossin de perfils molt diferents: entitats naturalistes, pagesos, estudiants, entitats esportives, professionals de diversos àmbits, etc. Aquest fet va donar riquesa al debat, i va permetre que es pogués abordar des d’una perspectiva integral i transversal. El Consistori agraeix l’interès de tots els participants perquè creu que és imprescindible la col•laboració ciutadana en la definició del model d’Anella Verda.

En la sessió es va acordar crear una comissió de treball, que estarà formada per responsables municipals, entitats i persones a títol individual, i que tindrà per objectiu definir el projecte d’Anella Verda de Manresa.

El projecte d’Anella Verda a Manresa, que en aquests moments es troba en un procés inicial, és un dels objectius del Pla Estratègic Manresa 2015. L’objectiu és consensuar un projecte global, a partir del qual es puguin anar concretant projectes concrets.

La jornada d’aquest dimecres ha vingut precedida de dues sessions: L’exemple de l’Anella Verda de Vitòria (26 de maig) i L’exemple de Lleida i la reordenació al voltant del riu Segre (3 de juny). Cada una d’aquestes sessions va comptar amb la participació d’una quarantena de persones.

Aquest cicle sobre l’Anella Verda s’emmarca en el projecte Visuals ’09, que aquest any té com a eix temàtic la relació entre la ciutat i la natura i que s’ha batejat amb el nom de Manresa, ciutat i natura. Manresa i el seu entorn posseeix un important patrimoni natural que ha condicionat el seu paisatge, el seu urbanisme i l’activitat dels seus ciutadans i ciutadanes. L’objectiu de les activitats proposades és que la ciutadania conegui millor aquest entorn i pugui reflexionar sobre el seu futur.

S’han programat 26 activitats que es van iniciar l’1 de maig i acabaran aquest divendres, 12 de juny.

El cicle ha tingut una bona acollida de públic en gran part de les seves activitats i ha demostrat l’interès de la ciutadania per l’entorn natural de la ciutat. Cal destacar la forta participació i l’implicació de les entitats.

Cloenda
L’última activitat del cicle, que tindrà lloc aquest divendres dia 12 de juny a les 7 de la tarda, està organitzat per l’Escola d’Art de Manresa.

L’acte inclou una xerrada sobre el mail art i la presentació dels dos números de la revista La MaMuda. Es tracta d’una publicació que neix a les aules de l'Escola d'Art de Manresa, de caràcter monogràfic, que gira entorn la nova flora i fauna urbana i que té com a principal canal difusor l’art per correu.

El programa de l’acte serà:

-19h. Presentació i xerrada “Art i correus”, a càrrec de Pere Sousa, editor independent i poeta visual.
-20h. Trobada d’acció de La MaMuda, amb Joan Casellas, Sergi Quiñonero, Merz Mail i Xavier Moreno.
-21h. Piscolabis i distribució de la revista.