Ambient de gala a la vetllada popular de combats a l'Anònima

Èxit de participació i de públic en la primera experiència contemporània d'esport popular a Manresa

La nau central de l'anònima ha acollit una vetllada nocturna de combats
La nau central de l'anònima ha acollit una vetllada nocturna de combats | Pere Fontanals
05 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:07h
L'Anònima de Manresa ha viscut aquest dissabte una gran vetllada popular de combats amb nou enfrontaments de boxa, muay thai i kick boxing on ha regnat l'esportivitat amb un públic lliurat a l'espectacle, que ha omplert amb cadires i a peu dret els laterals del quadrilàter, a l'interior de la nau central.

En la que és, segurament, la primera experiència contemporània d'esport popular autoorganitzat, els contendents escalfaven, estiraven i es concentraven al fons de la nau central, mentre que en el ring, situat al centre i envoltat de cadires, els combats de les diferents disciplines s'anaven disputant entre els crits d'ànim d'un públic que ha donat suport a la fórmula responent abundosament a la crida del Club Esportiu Popular de Manresa amb la col·laboració d'Arran Manresa.

Per esponjar els combats, a més, hi ha hagut l'actuació bastonera de Manrússia Van del Pal, una mostra de commercial dance a càrrec de Nuè HXNDS i un concert de rap de Petit Kaos. Durant tota la vetllada també hi ha hagut servei de barra i de bikinis.

Abans de començar la vetllada, els organitzadors han reivindicat l'autogestió en la pràctica esportiva en contraposició al model actual "basat en la competitivitat, en el mercat, i en models que sovint beuen del patriarcat".
 

El públic va omplir els laterals del quadrilàter per seguir els combats. Foto: Pere Fontanals


L'esport com a eina d'alliberament popular
El Club Esportiu Popular de Manresa va néixer l'abril passat per dotar la ciutat d'espais on els joves puguin autoorganitzar-se també en l'esport, com a motor de salut física i mental, "lluny del rols que a vegades se li atorguen, com l'individualisme, la hipercompetitivitat, l'esteticisme o els rols patriarcals", segons van explicar.

A banda, el club ha denunciat la manca d'espais a Manresa on poder practicar esport de forma autoorganitzada. Per això, el passat estiu, membres del Club Esportiu Popular i d'Arran, amb altres col·lectius, van alliberar la Pista Castell i van portar una moció per debatre en el ple de l'Ajuntament de Manresa.