ICV vol un protocol perquè serveis socials i CIO treballin per l'atur

El número 1 de la candidatura a Manresa, Lluís Cano, vol garantir la negociació col·lectiva a l'Ajuntament i a les empreses municipals

Publicat el 18 de maig de 2015 a les 16:38
Actualitzat el 18 de maig de 2015 a les 16:41
Després d'anunciar l'impuls d'un pla d'emergència contra l'atur, ICV Manresa ha detallat algunes de les propostes en matèria de polítiques d'ocupació que vol implementar per aturar la destrucció de llocs de treball i donar cobertura i sortides laborals als manresans i manresanes que estan sense feina. Una de les propostes més destacades és crear un protocol per tal que els serveis socials i serveis d'ocupació de Manresa, unificats en el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO), treballin plegats en la lluita contra l'atur i la pobresa. 

Segons l'alcaldable de la formació, Lluís Cano, "és necessari crear un protocol de treball que uneixi als dos departaments en aquesta tasca". L'objectiu és poder donar el màxim d'atenció als col·lectius amb majors dificultats d'inserció, especialment a les persones amb risc d'exclusió social. Tal com defensa ICV Manresa, els serveis locals d'ocupació han de funcionar com a agències de col·locació de tots els perfils, però s'han d'establir mesures positives per afavorir la contractació dels col·lectius més desafavorits. 

D'altra banda, Cano assegura que ICV serà l'aval de que a l'Ajuntament i a les empreses municipals es promou i respecta la negociació col·lectiva, de que es garanteixen els drets laborals de les persones treballadores. A més, "tant dins com fora del consistori –diu el cap de llista ecosocialista- vetllarem per la qualitat del treball, la seva estabilitat, els drets laborals i el progrés professional; vetllarem per la qualitat del treball fins i tot allà on no hi hagi convenis". ICV, a més, anuncia que lluitarà des del municipalisme a favor de la derogació de la reforma laboral. 

Per a la formació ecosocialista, l'activitat industrial ha de ser generadora d'ocupació. Per això s'impulsaran plans de reactivació econòmica basats en la promoció de l'economia cooperativa, verda, social i solidària, i es treballarà per recuperar i millorar els polígons industrials existents, amb una visió integradora de l'entorn urbà, incorporant els valors de l'ecoinnovació i la sostenibilitat. ICV vol promoure accions i projectes d'economia productiva que incideixin en un canvi de model econòmic, tot prioritzant la inversió creadora de llocs de treball d'economia verda i la inversió en empreses sostenibles. 

El pla d'emergència d'ICV Manresa contra l'atur inclou el desenvolupament de plans municipals d'ocupació articulats a través d'acords socials i territorials que concretin nous models de desenvolupament i creació d'ocupació de qualitat. Serien programes de suport a l'economia social i solidària, de suport a l'emprenedoria col·lectiva, de creació directa d'ocupació en economia verda (energies renovables, mobilitat sostenible,...) i en atenció a les persones. 

El pla d'emergència, a més, inclou una estratègia contra l'atur juvenil, polítiques actives d'inserció i itineraris de suport integrals a persones i col·lectius amb dificultats altes d'inclusió laboral. També suposa la creació d'un sistema d'orientació laboral permanent, de suport a les persones en un marc de canvis constants en el mercat de treball, així com la potenciació de programes mixtos de formació i ocupació d'acord amb el teixit empresarial.